Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

2ο Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα»

«Η Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο», απετέλεσε το θέμα του 2ου Forum που διοργανώνουν, οι «Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα» (W4O-Hellas), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο του Forum -που διεξήχθη το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» - πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Κάρμεν Ρουγγέρη, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την υποστήριξη οικονομικά αδύνατων και ανασφάλιστων γυναικών.Στόχος του Forum των W4O-Hellas, ήταν να φέρει κοντά τις γυναίκες γιατρούς με τις γυναίκες ασθενείς, γι΄αυτό και είχε συνεδρίες ανοιχτές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Στην πρωινή συνάντηση, γυναίκες από όλους τους χώρους της ογκολογίας συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καριέρα τους αναζητώντας προτάσεις και λύσεις, με την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO W4O Τask Force) και των ελληνικών ιατρικών εταιρειών στο χώρο της ογκολογίας (ΕΟΠΕ, ΕΕΑΟ, κ.α)., του ΙΣΑ καθώς και εθελοντικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων.

Στη μεσημβρινή και απογευματινή συνεδρία, επιδιώχθηκε ένας ανοικτός δημιουργικός διάλογος με το ευρύ κοινό, τους συλλόγους ασθενών και εθελοντών, τους ιατρικούς φορείς, την πολιτεία και το δημοσιογραφικό κόσμο, με κύριο θέμα την «Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο» (Cancer Survivorship-The Art of Survival). Αναπτύχθηκαν, δε, θέματα όπως οι απώτερες επιπλοκές και κίνδυνοι της νόσου και της θεραπείας, κληρονομικότητα, ολιστικές θεραπείες και σεξουαλική ζωή από ειδικούς γιατρούς, διαιτολόγους και αθλητές, ενώ γνωστοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών συζήτησαν για το πώς «η Τέχνη στηρίζει τη Ζωή».

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Φουαγιέ του Ισογείου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», πρέπει να σημειωθεί, φιλοξενήθηκε  χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar και έκθεση, με τη συμμετοχή των «Χαμόγελο του παιδιού, «Στόχος», «ΑΕΛΙΑ», «Κιβωτός», Unicef, «Παιδικά Χωριά SOS» και Actionaid.

www.stogiatro.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο