Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Οι Ευρωπαίοι παίρνουν τα κλειδιά του Αιγαίου! Τι προβλέπει το κείμενο της ΕΕ για την ακτοφυλακή

Οι Ευρωπαίοι παίρνουν “τα κλειδιά” του Αιγαίου μ΄ένα σχέδιο κειμένου 110 σελίδων το οποίο προβλέπει ότι η “ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή” θα μπορεί να κάνει επιχειρήσεις οπουδήποτε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα!

Το σχέδιο κειμένου που έχει περιέλθει σε γνώση Ελλήνων αξιωματούχων από χθες το βράδυ έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες. Ένας απ΄ αυτούς είπε στο Onalert.gr ότι “από τις πρώτες σελίδες του κειμένου της ΕΕ για την ακτοφυλακή -συνοριοφυλακή γίνεται σαφές ότι υπάρχει πλέον θέμα εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα”.

Γιατί το λένε αυτό;Προβλέπεται από το κείμενο αυτό που όλοι απεύχονταν . Ότι δηλαδή η νέα αυτή δύναμη θα είναι διοικούμενη,ελεγχόμενη και καθοδηγούμενη από κέντρο διοίκησης στο οποίο η Αθήνα δεν θα έχει καμία πρόσβαση ,επιρροή και ρόλο! Η δύναμη “διάδοχος” της Frontex θα διοικείται απ΄ ευθείας από τις Βρυξέλλες οι οποίες δεν προβλέπεται να έχουν υποχρέωση οποιασδήποτε ενημέρωσης ή συνεργασίας με ελληνικές αρχές . Η συνοριοφυλακή-ακτοφυλακή θα μπορεί να δρα ανεξάρτητα στην ελληνική επικράτεια αν κρίνει ότι “το κράτος μέλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί” στις αποστολές που είναι απαραίτητες για την φύλαξη των “εξωτερικών συνόρων της ΕΕ”. Την ικανότητα ή την ανικανότητα θα την κρίνουν οι Βρυξέλλες.

Οι θέσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο κειμένου για την λειτουργία της συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής της Ευρώπης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις ελληνικές θέσεις . Η Αθήνα υποτίθεται ότι ζητά να μην υπάρχει δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης της δύναμης. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμη η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων στην περιοχή ώστε να έχουν οι Ευρωπαίοι άμεση επαφή με το πρόβλημα των προσφυγικών ροών,αλλά υπό την προϋπόθεση ότι το κέντρο ελέγχου αυτών των δυνάμεων θα είναι στην Ελλάδα και η διοίκηση θα ασκείται με τρόπο που θα διασφαλίζει ότι η Αθήνα θα έχει ρόλο πρωταγωνιστικό σ΄ ότι αφορά την επικράτειά της.

Αν το κείμενο αυτό περάσει ως έχει ,θα υπάρξει τεράστιο θέμα . Όσα από το 1974 η ελληνική πολιτική και στρατηγική υποστηρίζει για το Αιγαίο και το καθεστώς του ανατρέπονται.

onalert


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο