Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η αιολική ενέργεια δίνει δουλειά σε 1,1 εκατ. εργαζομένους παγκοσμίως

Πολλά και σημαντικά είναι τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από την ανάπτυξη του κλάδου της αιολικής ενέργειας σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC), μέλος του οποίου είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ.

Ήδη ο κλάδος αριθμεί περίπου 1,1 εκατομμύρια εργαζομένους, αυξημένοι κατά 5% σε σύγκριση με το 2015.



Η αύξηση του ποσοστού απασχόλησης οφείλεται κυρίως στην εγκατάσταση νέας αιολικής ισχύος στην Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Τις επενδύσεις στην αιολική ενέργεια ευνόησαν η μείωση του κόστους κατασκευής των ανεμογεννητριών, αλλά και τα ευνοϊκά ρυθμιστικά πλαίσια.
«Ο κλάδος γίνεται μεγαλύτερος, καλύτερος και φθηνότερος. Η αιολική ενέργεια σημείωσε ρεκόρ μεγέθυνσης τα τελευταία χρόνια, κάτι που όχι μόνο συμβάλλει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων που συμφωνήθηκαν στο Παρίσι, αλλά και δημιουργεί πολυπόθητες νέες θέσεις εργασίας και ενισχύει τις τοπικές οικονομίες, με ποσά που ανήλθαν σε περίπου 110 δισ. δολάρια το 2015«, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του GWEC, Στηβ Σώγιερ.
Στο μεταξύ, μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις επενδύουν με αυξανόμενο ρυθμό στον κλάδο της αιολικής ενέργειας. Η καθαρή ενέργεια είναι πλέον συνήθης πρακτική για ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Facebook, Microsoft, Google, Lego, AT & T, DuPont, General Motors, HP, Sprint και Wal-Mart.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον αριθμό των εταιρειών που επιλέγουν να προμηθεύονται ενέργεια από τον άνεμο να αυξάνεται. Αυτές οι κορυφαίες εταιρίες δείχνουν ότι η αιολική ενέργεια παρέχει οικονομικά οφέλη, ενώ προστατεύει το περιβάλλον και αυτό είναι κάτι που οι πελάτες τους επιθυμούν. Ενώ απαιτείται δράση από τις κυβερνήσεις, η πραγματική αλλαγή συμβαίνει όταν οι επενδυτές λαμβάνουν οικονομικές αποφάσειςπρος τη σωστή κατεύθυνση », πρόσθεσε ο Σώγιερ.
Η αιολική ενέργεια ήταν η μεγαλύτερη νέας ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος το 2015. Με ηγέτη τα αιολικά, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μεταμορφώνουν τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας κομίζοντας μια σειρά από επιπρόσθετα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη σε όλο τον πλανήτη. Οι μακροοικονομικές επιπτώσεις διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων σχετικά με τις μελλοντικές ενεργειακές μας επιλογές» κατέληξε.
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο