Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ “ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ” ΥΠΕΡ ΤΗΣ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”


Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της Πατρίδος μας αποφάσισε να συνεχιστεί η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τις δικαστικές αίθουσες, έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Βέβαια και είναι συστατικό των δημοκρατικών χωρών η απεργία, βέβαια και είναι η απεργία αναφαίρετο δικαίωμα διαφόρων επαγγελματικών κλάδων της χώρας. Δικαίωμα όλων των εργαζομένων, που είναι το έσχατο μέσο αντίδρασής τους προς την εργοδοσία τους, όταν θίγονται ή ανατρέπονται κεκτημένα, επί δεκαετίες, εργασιακά δικαιώματα.

Και ενώ, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όπου αυτή η Μπολσεβίκικη κυβέρνηση βίαια σαρώνει τον κόπο και το μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων και “φέρνει” την ανάπτυξη διά μέσω της αύξησης της φορολογίας, θα έπρεπε να είναι όλος ο ελληνικός λαός στους δρόμους – όπως κάνει ο γαλλικός λαός -, εξακολουθούν και αντιδρούν μόνο οι δικηγόροι.
Όμως, επειδή η αλήθεια από το ψέμα δεν απέχει πολύ, θα ήθελα να ρωτήσω:
Από την στιγμή που ο παχυδερμισμός του ελληνικού λαού ξεχειλίζει, ωφελεί να αντιστέκονται μόνο οι δικηγόροι; Πιστεύουν ότι θα ανατρέψουν με τη συνεχιζόμενη αποχή τους τη διαμορφωμένη κατάσταση από την Πολιτεία, η οποία είναι δούλος των συμφερόντων της ΕΕ;
Θα επιφέρουν την ανατροπή των ψηφισμένων σχεδίων της Μπολσεβίκικης κυβέρνησης χωρίς μετωπική σύγκρουση; Γιατί, μπορεί προ καιρού στις απεργιακές κινητοποιήσεις στους δρόμους, να έβγαλαν τις γραβάτες, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αρκεί από μόνο του!!


“Χαμένες” δίκες ένεκα της αποχής.     


Πολύ εύστοχα χαρακτηρίσθηκε από πολλούς το 2016, ως η χρονιά των μεγάλων δικών. Οι οποίες λόγω αυτής της αποχής αναβάλλονται επ΄ αόριστον με συνεχείς αναβολές. Μήπως λοιπόν, οι δικηγόροι, άθελά τους, θα ήθελα να πιστεύω, εξυπηρετούν την κυβέρνηση, αλλά και τα πολυεθνικά συμφέροντα της Γερμανίας;
Από τη στιγμή που με την αποχή τους οι δικηγόροι από την αρχή του χρόνου, παραπέμπουν στις καλένδες αυτές τις δίκες;     




Η δίκη της Siemens, των 64άρων κατηγορουμένων.


Καρκινοβατεί και πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή η πολύκροτη δίκη που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015, και αφορά τα “μαύρα” ταμεία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, από τα οποία χρηματίζονταν πολιτικά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Όταν τα εμβάσματα και τα “σακούλια” - από ότι ακούγεται - μπαινόβγαιναν εκτός από τα πολιτικά γραφεία και σε άλλα επιχειρηματικά γραφεία.
Η ίδια δίκη αφορά τη Σύμβαση 8002 που συνάφθηκε το 1992 μεταξύ της Siemens και του OTE και αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, από 1,2 εκατ. ψηφιακές παροχές, που αντικαθιστούσαν τις αντίστοιχες αναλογικές. Μιλάμε για μια σύμβαση – επανάσταση για την εποχή που δημιουργούσε κεκτημένο δικαίωμα της Siemens προς το ελληνικό δημόσιο, για τις επόμενες δεκαετίες, το οποίο φθάνει μέχρι τις ημέρες μας.
Αυτή η Σύμβαση Siemens – Intracom (ουδείς γνωρίζει γιατί εγκαλείται μόνο η Siemens και όχι ο ιδιοκτήτης της Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης) με το ελληνικό δημόσιο, με τη συμμετοχή του Σαμαρά “έριξε” την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κώστα Μητσοτάκη το 1993.
Σε αυτήν τη δίκη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι κατηγορούμενοι για βαριά κακουργήματα, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, πρώην διευθυντικά στελέχη της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα (Χριστοφοράκος, Καραβέλλας που είναι φυγόδικοι, Γεωργίου κ.α), πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ και 15 αξιωματούχοι της γερμανικής Siemens.  
Σημειώστε, ότι μεταξύ των βασικών μαρτύρων της δίκης, είναι και το εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens, ο Ευάγγελος Σέκερης. Ο οποίος τυγχάνει μπατζανάκης του Σαμαρά και είναι επικεφαλής του τμήματος στην Ελλάδα κατ΄ εντολή της Siemens Μονάχου, που διαχειρίζεται την πολύκροτη Σύμβαση 8002.  
Έτσι, αντιλαμβάνεστε όλοι, ότι η συνεχιζόμενη απεργία των δικηγόρων, με τις συνεχιζόμενες αναβολές “της δίκης των 64άρων”, ωφελεί αφ΄ ενός τη Siemens και αφ΄ ετέρου τους βασικούς κατηγορούμενους αυτής της πολύκροτης υποθέσεως, του μεγαλύτερου πολιτικό – οικονομικού σκανδάλου του αιώνα.


Στο ΣτΕ ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός Siemens – ελληνικού δημοσίου.


Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει παραπεμφθεί η ακυρότητα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου. Την οποία σκαρφίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, από όπου το ελληνικό δημόσιο μέχρι στιγμής έχει αποκομίσει κάποια ψίχουλα, όταν καταστρατηγήθηκε από αυτή την δωσίλογη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η μοναδική ομόφωνη απόφαση στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Πατρίδος μας, Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2012), η οποία επιδίκαζε τουλάχιστον 2 δις ευρώ ζημία του ελληνικού δημοσίου από τη Siemens.    


Στο ΣτΕ η ακύρωση της εκποίησης των 14 αεροδρομίων μας.


Επίσης, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει παραπεμφθεί η ακυρότητα της εκποίησης των 14 αεροδρομίων της χώρας μας στη γερμανική δημόσια εταιρεία Fraport AG.
Την οποία “πώληση” έχει προσβάλει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο οποίος ρίχνει βόμβα μεγατόνων χωρίς να ανησυχεί η κυβέρνηση, όταν καταγγέλλει στην αίτηση ακυρότητας που έχει καταθέσει, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (της ανήκουν 3 από τα 14 αεροδρόμια) δεν έχει λάβει γνώση της Σύμβασης παραχώρησης των αεροδρομίων στη Fraport AG και ζητά από το ΣτΕ να μεριμνήσει (σελ. 27 της 29σέλιδης αίτησης ακυρότητας της απόφασης).   


Οι Μπολσεβίκοι ξεπουλούν τα πάντα.     


Μετά την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην COSCO, έρχεται να γίνει – με τη μορφή του κατεπείγοντος -  η πώληση του υπόλοιπου 10% του ΟΤΕ (που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο), στην Deutsche Telecom. Μια κίνηση που σφραγίζει το ξεπούλημα του μοναδικού υγιούς δημόσιου οργανισμού.
Αυτή η απόφαση, μόνο ανακούφιση μπορεί να αποφέρει σε όλους τους εμπλεκομένους στο οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.   
Άλλωστε, είμαστε σε μια χρονική περίοδο που η Siemens Ελλάδος φυλλορροεί κάτω από τις οδηγίες – ακόμη – του CIO της, Πάνου Ξυνή. Του καταδικασμένου για θέματα καρτέλ από την εποχή που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής αμερικανικής εταιρείας Schell. Και ο οποίος από το 2008 έχει αναλάβει τα ηνία της γερμανικής εταιρείας.
Αυτή η σκανδαλώδης εκποίηση στο σύνολο του ΟΤΕ, γίνεται σε μια εποχή, όπου είναι διάχυτη στην Κοινωνία η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου από πλευράς ελληνικής κυβερνήσεως.
Από τη στιγμή που φθάνουν ψίθυροι στ΄ αυτιά μας, ότι το ΣτΕ δεν θα ακυρώσει τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, αλλά θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει άλλη μια φαρσοκωμωδία σ΄ αυτό το κακοπαιγμένο θέατρο του παραλόγου, όπου ο ερασιτεχνικός θίασος του Αλέξη Τσίπρα ανεβοκατεβάζει παραστάσεις, υποκαθιστώντας τον Αντώνη Σαμαρά, με διαφορετικούς θεατρίνους, το ίδιο ατάλαντους με τους προηγούμενους.


Τι κάνουν οι μεγαλο-δημοσιογράφοι;


Εγείρονται πολλά ερωτηματικά από την σιωπή μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και εκπροσώπων τους, μεγαλο-δημοσιογράφων.
Αλήθεια, γιατί δεν αναζητά την αλήθεια για την απεργία των δικηγόρων ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιάννης Πρετεντέρης και άλλοι προσχηματικοί “εισαγγελείς”, προκειμένου να διαφωτίσουν την Κοινή Γνώμη;
Σε μια εποχή που ο λαός μας πένεται και δυστυχεί;

Σε μια εποχή που η Πατρίδα μας ξεπουλιέται για ένα κομμάτι ψωμί;


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο