Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ημερίδα του ΤΕΕ για την ανεξάρτητη ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας, ανάπτυξης, καινοτομίας και συνεργασίας διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και την Ένωση Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ισραήλ (Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel). Τίτλος της: «Η στρατηγική της ανεξάρτητης ανάπτυξης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, με καινοτομία και συνεργασία με έμφαση στο περιβάλλον, την ενέργεια, την κατασκευή, την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό».  
Στην εκδήλωση -που θα διεξαχθεί (3 μ.μ. - 6 μ.μ.) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)- θα παραστούν με χαιρετισμό εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, των τριών θρησκευτικών ηγεσιών, Κυπριακών και Ισραηλινών φορέων, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους Επιμελητηρίων, Συνδέσμων και φορέων ανάπτυξης στα θεματικά πεδία: Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα, Τουρισμός, Περιβάλλον, Ενέργεια, Πληροφορική, Βιομηχανία - Μεταφορές, Κατασκευή.
   Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς του Προέδρου του ΤΕΕ  Γεώργιου Στασινού, του Προέδρου του ΕΤΕΚ Στέλιου Αχνιώτη και του Αντιπροέδρου της Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel Alec Groysman. Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από την Αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και Πρόεδρο της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή, καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου. Εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να χαιρετίσουν στην έναρξη ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Στη συνέχεια προβλέπεται να γίνουν χαιρετισμοί των θρησκευτικών ηγεσιών:
- Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ.κ. Θεόφιλος
- Ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομος
- Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος (έχει προσκληθεί)
Και επίσης, χαιρετισμοί των Ισραηλινών φορέων στην Ελλάδα:
- Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Μωυσής Κωνσταντίνης
- H Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας, Έφη Βουδούρη
Προεδρείο: Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γεώργιος Ν. Στασινός, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου Στέλιος Αχνιώτης και η Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Πρόεδρος ΕΠΕΤΚ, Καθ. ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου.
Θεματικά πεδία:
- ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Ειδικός Σύμβουλος της Προέδρου του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος  Λουκάς Σπανός
- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος  Γεώργιος Τσακίρης
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μαρία Λοϊζίδου-Μαλαμή
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Κωνσταντίνος Ξιφαράς
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Η Α’ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας Γιώτα Παπαρίδου
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Αντιπρόεδρος Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης
- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή, Πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ, Γεώργιος Ρωμοσιός, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μιχαήλ Δαχτυλίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Γεώργιος Γάγαλης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ζαχαρίας Αθουσάκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων Γεώργιος Συριανός.
- ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ: Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρης Μάρδας, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, και η Συντονίστρια Εμπορικών Θεμάτων της Πρεσβείας του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα Νέλλη Λεών.
Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ολοκληρωθούν με ανοιχτή συζήτηση.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο