Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων

Με την υπ' αρ. 160/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων συγκροτήθηκε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, όπως προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 70 του Ν. 3582/2010.
Μετά και από την εξέταση των αιτήσεων που κατατέθηκαν- έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Θηβαίων που δημοσιεύθηκε στις 22/2/2016- μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι ακόλουθοι:

Τακτικά Μέλη
Αναπληρωματικά Μέλη
Δ. Κουτσοδήμος, ως Πρόεδρος
(Δημοτικός Σύμβουλος)
Κ.Χαρέμης
(Δημοτικός Σύμβουλος)
Θ.Κιούσης (Δημοτικός Σύμβουλος)
Ελ.Αγαπάκη-Αναδιώτη (Δημοτική Σύμβουλος)
Ι.Κόρδατζης (Δημοτικός Σύμβουλος)
Β.Σωτήρχος (Δημοτικός Σύμβουλος)
Γ.Κατσέλης (Δημοτικός Σύμβουλος)
Κ.Βενιζέλος (Δημοτικός Σύμβουλος)
Αντ.Τουλουμάκος (Δημοτικός Σύμβουλος)
Π.Παπαναστασίου (Δημοτικός Σύμβουλος)
Δέσποινα Καφέ, ως εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων ( με υπόδειξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας)
Αναμένεται ορισμός αναπληρωτή
Στέλιος Θεοδώρου, ως εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Ξενοδοχείων ( με υπόδειξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας)

Αναμένεται ορισμός αναπληρωτή
Παν.Χαρατσής, ως εκπρόσωπος της Ο.Ε.Β.Ε. επαρχίας Θηβών
Βασ. Καραμαγκιώλης
Νικ.Στρατέλος, ως εκπρόσωπος του Εμπορικού
Συλλόγου Θηβών
Βασ.Γκέλης
Μάρω Τσότρα, Τουριστικός Πράκτορας Υπεύθυνη θεματικού τουρισμού ( Δημότισσα)
Μαργαρίτα Αναδιώτη, Μηχ/κός
Χωροταξίας Πολεοδομίας &
Περιφ.Ανάπτυξης ( Δημότισσα)
Νάντια Μάμαλη, Μεταφράστρια- Διερμηνέας
( Δημότισσα)
Μαρία Ζυγούρη, Φιλόλογος-
Αρχαιολόγος ( Δημότισσα)

Επίσης με την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τους παρακάτω άξονες στους οποίους θα στηριχτεί η Τουριστική Προβολή του Δήμου :

α.  Την εκπόνηση μελέτης που θα αφορά την καταγραφή του τουριστικού προϊόντος του
Δήμου με στόχο την ανάδειξη και προβολή δηλ. την υλοποίηση του σκοπού αυτού, και
συνεργασία με εταιρεία εξειδικευμένη στο θέμα.
β.  Την ολοσέλιδη καταχώρηση του Δήμου σε τουριστικό οδηγό με ιδιαίτερη αναφορά στο
νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.
γ. Την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού,
ώστε ο Δήμος μας να χαρακτηριστεί ως Τουριστικός.

Τι είναι η  Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης και ποιες αρμοδιότητες έχει:
Είναι ένα συμβουλευτικό όργανο του Δήμου και ασχολείται με την επεξεργασία και την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου.
Η Επιτροπή , σύμφωνα με το Σχέδιο του κανονισμού λειτουργίας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών- Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει τις εξής αρμοδιότητες:
- Τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου και τη διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής.
- Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα και παρακολουθεί την απόδοσή του, ώστε να ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
- Προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο τις κατευθύνσεις για τη μελέτη και κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου.
- Συνεργάζεται με τους συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση των πολιτικών τους και το συντονισμό των δράσεων, με σκοπό την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού του Δήμου.
- Συμμετέχει δια του προέδρου της και των άλλων μελών που θα ορίζει κάθε φορά με απόφασή της, στις εκπροσωπήσεις του Δήμου σε τοπικές, πανελλαδικές ή διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται με θέμα τον τουρισμό , για την προβολή του Δήμου και την προώθηση των τοπικών τουριστικών προϊόντων.
- Το σχεδιασμό της πολιτικής για την υποβοήθηση της ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του Δήμου και ιδίως την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη σύνταξη προτάσεων και διατύπωση γνώμης για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του περιεχομένου της διαδικασίας ελέγχου των τουριστικών επιχειρήσεων, την τήρηση της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του δήμου που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη μέτρων πραγματοποίησης των σκοπών αυτών. (Ως προς τις κανονιστικές αποφάσεις, η εν λόγω αρμοδιότητα ασκείται με την επιφύλαξη των κατά νόμο αρμοδιοτήτων άλλων οργάνων του Δήμου και ιδίως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
-Εξετάζει και αποφασίζει επί θεμάτων που παραπέμπονται σε αυτήν, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του Δημάρχου ή από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προ της εγγραφής τους στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Συμμετέχει, με εκπρόσωπο ή εκπροσώπους της, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε φορά που συζητείται θέμα σχετικό με το αντικείμενό της.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο