Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η παράσταση της «Αντιγόνης» από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο ήταν μαγική.

Πολλοί θεατές το βράδι της 29ης Ιουνίου του 2016 , Θηβαίοι και μη Θηβαίοι, ήταν πολύ συγκινημένοι, κάποιων μάλιστα τα μάτια γέμισαν, που λέει και η μάνα μου, καθώς άκουγαν τα λόγια των ηρώων της τραγωδίας του Σοφοκλή. Άκουγαν λέξεις, ονόματα, τόπους που τους βιώνουν καθημερινά καθώς περπατούν την πόλη αυτή. Ζωντάνευαν μπροστά τους! Ένιωσαν αυτό το 18χρονο κορίτσι που το όνομά του το έδωσαν στα κορίτσια τους, άκουγαν για «τα σπίτια γύρω απ’ του Κάδμου και του Αμφίωνα τα ανάκτορα» και συνειδητοποιούσαν ότι από κει περπάτησαν για να έρθουν στο μουσείο. Η βραδιά, λοιπόν, της «Αντιγόνης» ήταν μαγική.
Η μαγεία ξεδιπλωνόταν και γινόταν ηλεκτρισμός κάθε φορά που έκαναν ένα γυμνό βήμα οι ηθοποιοί πάνω στο έδαφος του μουσείου.  Δεν είναι ο ρόλος μου να αποτιμήσω την παράσταση. Θα ήθελα, απλώς, να ευχαριστήσω όλους που βοήθησαν να ζήσουμε αυτή την ένταση καθώς οι ηθοποιοί άγγιζαν, κρύβονταν, στήριζαν τις στήλες και τα γλυπτά του μουσείου και τα παρουσίαζαν στους θεατές. 

Ευχαριστώ λοιπόν τους πάντες, που προσπαθούσαν να διευκολύνουν αυτό το παράτολμο εγχείρημα, όταν ζητούσαμε τη συνδρομή τους, τους υπεύθυνους του δήμου, δήμαρχο και γραμματέα, την προϊσταμένη του ΔΟΘ του τμήματος πολιτισμού, την έφορο αρχαιοτήτων και τους υπαλλήλους του μουσείου (ιδιαίτερα αυτούς, που βοηθούσαν στα πάντα στις νυχτερινές πρόβες μας). 

Ευχαριστώ, τέλος, όλα τα ΜΜΕ της Θήβας για τη στήριξη της παρουσίασης της «Αντιγόνης» από το ΘΗΠΕΘΕ. 

Για το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο (ΘΗΠΕΘΕ) .

Λάζαρος Παπαδόπουλος




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο