Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΒΑΖΕΙ ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Οριστικό τέλος στην ονυχομυκητίαση, που ταλαιπωρεί  εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, βάζει μια νέα θεραπεία (με το Nd:YAG Laser στα 1064nm) που παρουσίασαν Έλληνες επιστήμονες στο 13ο συνέδριο της EADV(EuropeanAcademyofDermatology& Venereology), το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα.

Η ονυχομυκητίαση είναι μια συχνή λοίμωξη των νυχιών από μύκητες. Μπορεί να προσβληθούν όλα τα νύχια, στις περισσότερες όμως περιπτώσεις εντοπίζεται στα νύχια των ποδιών, λόγω των συνθηκών μέσα στις κάλτσες και στα παπούτσια. Δεν είναι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα, αλλά  λοίμωξη  που  δημιουργεί:
·        πάχυνση των νυχιών
  • δυσχρωμία (το νύχι αλλάζει χρώμα, γίνεται κίτρινο, καφέ, μαύρο)
  • ονυχόλυση (αποκόλληση του νυχιού από το υγιές δέρμα)
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο η θεραπεία με το Nd:YAG Laser στα 1064nm, οδηγεί στην εξάλειψη της ονυχομυκητίασης, στην ανάπτυξη υγιούς νυχιού ακόμα και στις πιο προχωρημένες καταστάσεις καθώς και στο γεγονός ότι πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή θεραπεία.
Τα αποτελέσματα της θεραπείας στο συνέδριο παρουσίασαν η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικήςCosmetic Derma Medicine, η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Αν. Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη και η ιατρός Δρ Δήμητρα Ζαφειράτου.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας είναι εντυπωσιακά καθώς έχουμε πλήρη εξάλειψη της ονυχομυκητίασης μετά από έξι συνεδρίες. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι απαιτούνται επιπλέον μελέτες για την πλήρη εκτίμηση του κλινικού οφέλους της θεραπείας καθώς και για τη βελτιστοποίηση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου», αναφέρει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα.

                                Η    ΝΕΑ    ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Στόχος της μελέτης που έγινε στην κλινική CosmeticDermaMedicineήταν να αξιολογηθεί η δυνατότητα θεραπείας της ονυχομυκητίασης με τη χρήση του Nd:YAG Laser 1064nm,με διάρκεια παλμού 0,5msκαι διάμετρο δέσμης στα 6 mm.
Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 57 ασθενείς και σε όλους έγινε λήψη καλλιέργειας πριν από την έναρξη αλλά και μετά το τέλος της θεραπείας. Περίπου το 85% των ασθενών είχαν ήδη υποβληθεί παλαιότερα σε άλλες θεραπείες για την ονυχομυκητίαση, χωρίς κάποια σημαντική κλινική βελτίωση.
 Το θεραπευτικό πλάνο περιελάμβανε έξι θεραπείες με το laserNd:YAG, ανά μήνα. Η αξιολόγηση έγινε ένα μήνα μετά την τελευταία θεραπεία και περιλάμβανε την κλινική εκτίμηση και τη λήψη δείγματος για καλλιέργεια. 
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία με το Nd:YAG Laser, οδηγεί στην εξάλειψη της ονυχομυκητίασης και στην ανάπτυξη υγιούς νυχιού ακόμα και στις πιο προχωρημένες καταστάσεις καθώς και στο γεγονός ότι πρόκειται για μια αποτελεσματική και απόλυτα ασφαλή θεραπεία.
                                      ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Οι δερματολόγοι συνιστούν μέτρα προστασίας για την αποφυγή  της μόλυνσης. Συγκεκριμένα:
  • Οι διαβητικοί ή αυτοί που πάσχουν από ψωρίαση ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες του γιατρού τους
  • Αποφεύγουμε να περπατάμε με γυμνά πόδια σε δημόσιους χώρους, όπως π.χ. τα αποδυτήρια-γυμναστήρια.
  • Φοράμε παπούτσια με ανατομική στήριξη και με πλατύ πέλμα
  • Προτιμούμε τις βαμβακερές κάλτσες και τις αλλάζουμε αμέσως  όταν ιδρώνουν  τα πόδια μας
  • Κόβουμε συχνά τα νύχια μας και  καθαρίζουμε τις περιοχές που έχουν πάχυνση
  • Δεν χρησιμοποιούμε τα ίδια εργαλεία κοπής στα προσβεβλημένα και στα υγιή νύχια
 www.cosmeticdermamedicine.gr. Τηλ 210 6980451, 2310 224240



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο