Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας

Συστάσεις Δήμου Θηβαίων προς τους Δημότες για το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα
Το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας, είναι  ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει μία περιοχή συνολικού εμβαδού 20.950m2 στο κέντρο του Δήμου Θηβαίων.  Ένα έργο που είχε ανάγκη η πόλη και οι δημότες , καθώς μέσα σ' αυτό το χώρο, που έχει ενισχυθεί σημαντικά με πράσινο,  μπορούν να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο και να παίζουν  τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι. Παράλληλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στοχεύουν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.


Ωστόσο έχουν παρατηρηθεί ενέργειες που προκαλούν θλίψη, καθώς οδηγούν σε φθορά τον όμορφο αυτό χώρο. Συγκεκριμένα έχουν παρατηρηθεί:

  • Διάσπαρτα απορρίμματα σε όλο το μήκος του πάρκου, παρά την τοποθέτηση κάδων ( απορριμμάτων και ανακύκλωσης)
  • Ακαθαρσίες δεσποζόμενων σκύλων
  • Καταστροφές στα πρανή, από παιδιά που κάνουν “τσουλήθρα”, του γκαζόν και των φυτών από τα ποδήλατα
  • Καταστροφές στα συστήματα άρδευσης (φρεάτια, μπεκ)
Για όλους τους παραπάνω λόγους επισημαίνουμε τα αυτονόητα σε όσους κάνουν χρήση αυτού του δημόσιου χώρου:

  • Οι γονείς οφείλουν να επισημαίνουν στα παιδιά τους ότι η “τσουλήθρα” στα πρανή ΔΕΝ είναι παιχνίδι αφενός διότι πρωτίστως θέτει σε κίνδυνο τη ζωής τους αφετέρου οδηγεί σε καταστροφή του γκαζόν
  • Υπάρχει ειδικός χώρος για χρήση ποδηλάτου ( ποδηλατόδρομος) και απαγορεύεται η χρήση του εντός των φυτών και του γκαζόν.
  • Ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται βάση νόμου να μαζεύει τις ακαθαρσίες του από το περιβάλλον με κάποια πλαστική σακούλα ή με τις ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η υποχρέωση αυτή της περισυλλογής των ακαθαρσιών δεν υπάρχει εάν πρόκειται για σκύλο βοήθειας (π.χ. σκύλος οδηγός τυφλού).
  • Επίσης δεν αφήνουμε το σκύλο μας να σκαλίζει τα δέντρα, τα φυτά και το γκαζόν
  • Τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά πρέπει να τοποθετούνται εντός των αντίστοιχων κάδων για να διατηρείται ο χώρος καθαρός, συμπεριλαμβανομένων και των αποτσίγαρων ( αφού βεβαιωθούμε ότι έχουν σβήσει)
  • Απαγορεύεται να αγγίζουμε τα συστήματα άρδευσης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στον συγκεκριμένο χώρο για τη συντήρησή του.

Ο Δήμος Θηβαίων το αμέσως προσεχές διάστημα θα τοποθετήσει και σχετικές ενημερωτικές πινακίδες καθώς και επί πλέον κάδους απορριμμάτων.

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το περιβάλλον και τους δημόσιους χώρους και να τους διαφυλάττουμε σαν κόρη οφθαλμού, όχι μόνο επειδή αυτό ορίζουν οι νόμοι αλλά πρωτίστως επειδή είναι δείγμα πολιτισμού.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο