Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ


Σχετικά με την διαβούλευση της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» και την προτεινόμενη δημιουργία  έμμισθου υποθηκοφυλακείου στην Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας  με έδρα στην Λιβαδειά  και κατάργηση των αμίσθων υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης, Θεσπιών, Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου, Ερυθρών, Αμβρυσσού, Αράχωβας και Δαύλειας.
Η υποκρισία από πλευράς Δημοτικής Αρχής και ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων που το παίζουν θεματοφύλακες της Αριστερής πολιτικής περισσεύει, αλλά τους φέρνει στο ίδιο μετερίζι του αναχρονισμού και της αγκύλωσης στο παλιό κατεστημένο.

Παραβλέπουν ότι η νομοθετική πρωτοβουλία είναι για διαβούλευση και ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις έως ότου έρθει για ψήφιση. Θα μπορούσαν έως το τελικό στάδιο που θα εισέρθει για ψήφιση να καταθέσουν τις προτάσεις τους  ώστε να ληφθούν υπόψη. Στα πλαίσια αυτά και το ΑΡΚ Θήβας θα καταθέσει τις δίκες του όπως περιγράφονται παρακάτω.
Επιτέλους μετά από 160 χρόνια σπάει το κατεστημένο. Πολλοί θα εναντιωθούν και θα αντιδράσουν γιατί είναι μεγάλα τα συμφέροντα. Με την ψήφιση του νόμου θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Τα άμισθα υποθηκοφυλάκεια ήταν το φρένο που εδώ και πολλά χρόνια εμπόδιζε την εφαρμογή του κτηματολογίου.
Ήταν υποχρέωση του υπουργείου δικαιοσύνης να μετατρέψει τα άμισθα υποθηκοφυλάκεια από ιδιωτική επιχείρηση κάθε υποθηκοφύλακα σε δημόσιες υπηρεσίες ελεγχόμενες από το υπουργείο δικαιοσύνης, προστατεύοντας έτσι το δημόσιο χρήμα που ανεξέλεγκτα το διαχειριζόταν οι υποθηκοφύλακες για προσωπικό τους όφελος.
Πολλά άμισθα υποθηκοφυλακεία είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Όπως είναι γνωστό, ο άμισθος υποθηκοφύλακας αμοίβεται από τα ποσοστά των συμβολαίων χωρίς μισθό. Άλλες φορές βγαίνουν τα έσοδά του και άλλες όχι. Δεν υποχρεούται επίσης να πληρώσει τους υπαλλήλους από τον προσωπικά του κέρδη. Ότι και αν περισσέψει αποτελεί την αμοιβή των υπαλλήλων. Πολλοί υπάλληλοι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες και βγαίνουν με άδειες άνευ αποδοχών, με αποτέλεσμα την μη ευδόκιμη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων, παρόλο που εκτελούν ακριβώς την ίδια εργασία με τους υπαλλήλους των έμμισθων υποθηκοφυλακείων.
Πρόβλεψη ακόμα και για το προσωπικό υπάρχει. Οι άμισθοι υποθηκοφύλακες και το προσωπικό των άμισθων υποθηκοφυλακείων, που μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος υπηρετεί  σε αυτά και προσελήφθη με βάση τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες κατά το χρόνο της πρόσληψης διατάξεις, τοποθετούνται, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (έτσι δεν χάνονται και θέσεις εργασίας). 
Στα πλαίσια της διαβούλευσης αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπ. Δικαιοσύνης το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας προτείνει  για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σύσταση δυο έμμισθων υποθηκοφυλακείων, ένα για την περιοχή της Θήβας και ένα για την περιοχή της Λιβαδειάς, σε μια προοπτική σταδιακής μετεξέλιξη τους σε κτηματολογικά  γραφεία, έτσι ώστε να προετοιμαστεί και το έδαφος να γίνει κτηματογράφηση. Επίσης προτείνουμε την επανεξέταση και μείωση της τιμολόγησης των πράξεων ώστε να ελαφρυνθούν οικονομικά οι πολίτες από τις πολύ αυξημένες τιμές που πληρώνουν τώρα.
ΘΗΒΑ   30/6/2016

ΓΙΑ  ΤΟ ΑΡΚ  ΘΗΒΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο