Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Για την κατάντια της χώρας φταίει κυρίως ο τύπος

Τόσο το πολιτικό πρόβλημα της χώρας που -όπως έχει περιγραφεί – αφορά στο έλλειμμα ηγεσίας, πολιτικού προσωπικού, στρατηγικής ιδεολογικού προσανατολισμού ή ακόμη και νέας επίκαιρης εθνικής αφήγησης.

Αλλά και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, η κατάσταση, η πλήρης εικόνα, οι προοπτικές τα όσα έχουν συμβεί τα όσα έπονται.

Το έλλειμμα Δημοκρατίας η αμφισβήτηση της η κολοβή δικαιοσύνη η αίσθηση της μη ύπαρξης κράτους δικαίου.

Είναι σαφές νομίζω ότι όλα αυτά γεννιούνται από την έλλειψη πληροφόρησης και κυρίως από την προσπάθεια ενημέρωσης των ελλήνων με βάση προεπιλεγμένες σκοπιμότητες.

Για την ακρίβεια στην Ελλάδα η σκοπιμότητα φτιάχνει την είδηση και αυτό έδειξαν τόσο το σκάνδαλο Siemens, το λεγόμενο Βατοπαίδι, η χρεοκοπία της Ελλάδος, η τρόικα οι εκλογές τα νέα μέτρα μια απεργία που έγινε και δεν ακούστηκε και μια απεργία που ακούστηκε. Δεν αποτελεί κατλα την κρίση μου δικαιαολογία το γεγονός ότι αυτή η πρακτική είναι ένα διαδεχόμενο πολιτικό παιχνίδι.

Είναι σαφές ότι όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν η ενημέρωση να είναι ενημέρωση.

Αν ίσχυε αυτό είναι νομίζω σαφές ότι η τύχη της Ελλάδος θα ήταν σήμερα διαφορετική και ίσως να μην απολύονταν Δημοσιογράφοι και να μην έκλειναν εφημερίδες.


Αλλά οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι καθημερινά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και ίσως να σκέπτονται ήδη ότι έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.

Στην Ελλάδα κύριοι η σκοπιμότητα φτιάχνει την είδηση και αυτό δεν είναι ενημέρωση.

 
ΠΗΓΗ Ας μιλησουμε επιτελους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο