Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τι ακριβώς αρνήθηκε ο Παπανδρέου για το Αιγαίο;




Σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, αρνήθηκε την ύπαρξη μυστικών συζητήσεων για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου απέδωσε τη φημολογία σε επικοινωνιακά παιχνίδια που προέρχονται από την Τουρκία, ενώ συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά:





"Φημολογίες ή προτάσεις περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου προέρχονται συνήθως από την Τουρκία για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια συνεργασία όταν παραμένει η απειλή τους casus belli και η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στα νησιά μας..."




Ο πρωθυπουργός απαρίθμησε μία σειρά από λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει μία τέτοια συζήτηση, όπως η υποβόσκουσα έστω απειλή του casus belli, οι παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει το Οικουμενικό Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και το περίφημο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας…

Δηλαδή, τι εννοεί με τα λεγόμενά του ο κύριος Παπανδρέου;



■Εάν η Τουρκία σταματήσει τις από αέρος και θαλάσσης παραβιάσεις

■Εάν η Τουρκία άρει το παράλογο casus belli (αιτία πολέμου σε πιθανή επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, όπως σαφέστατα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο)

■Εάν η Τουρκία αναγνωρίσει το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης (που δεν το έχει υπογράψει, αλλά το εφαρμόζει στην Μαύρη Θάλασσα…)

■Εάν η Τουρκία συμμορφωθεί με τους Διεθνείς κανόνες ορισμού υφαλοκρηπίδας…

Τότε ο κύριος Παπανδρέου θα συζητήσει μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;!!!

Δηλαδή, εάν η Τουρκία σταματήσει να αυθαιρετεί κατά της χώρας μας, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να τους παραχωρήσει δικαιώματα συνεκμετάλλευσης εντός του Ελλαδικού χώρου;!!!

Το οπτικό πρίσμα (ή η γωνία αν έτσι προτιμάτε) μέσα από το οποίο ο τραγικός και πολιτικά ανύπαρκτος Γιώργος Παπανδρέου αντιμετωπίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, μάλλον απέχει πολύ από την πραγματικότητα και το πολιτικό ήθος που απαιτείται να επιδείξει ως πρωθυπουργός. Ίσως, κάποιος από τους συμβούλους του θα πρέπει να του υπενθυμίσει πως ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα επί Ελληνικού εδάφους, πλην των Ελλήνων πολιτών. Κανένας Ερντογάν δεν μπορεί να παρανομεί εις βάρος της χώρας μας και να επιβραβεύεται όταν σταματάει την παρανομία του.

Ίσως, μάλλον, καλύτερο θα ήταν να ενημέρωνε κάποιος τον κύριο Παπανδρέου πως δεν μπορεί να μιλάει χωρίς να σκέφτεται τι ακριβώς λέει ή σε τι ακριβώς αναφέρεται… Γιατί, με το ίδιο σκεπτικό, μπορώ να του προτείνω κάτι πολύ απλό. Για να σταματήσω να τον απογυμνώνω πολιτικά, απαιτώ να με δεχθεί στο σπίτι του μαζί με την παρέα μου και να συνεκμεταλλευθούμε όλοι μαζί την γυναίκα του. Είμαι μάλιστα διατεθειμένος να του δώσω και 10 ευρώ. Στην πρόταση αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να αρνηθεί, ούτε φυσικά να νιώσει προσβεβλημένος, αφού το ίδιο κάνει με το Αιγαίο και τα νησιά του. Εκτός αν θεωρεί διαφορετική περίπτωση το Αιγαίο και διαφορετική τη σύζυγό του, οπότε μάλλον θα χρειαστεί να ξαναδουλέψει στο μυαλό του τι ακριβώς είναι το Αιγαίο, σε ποιους ακριβώς ανήκει (πάντως όχι στα ψάρια του, όπως αναγράφεται στην προσωπική του ιστοσελίδα) και ποιοι διατηρούν δικαίωμα εκμετάλλευσής του…

Οποιαδήποτε συζήτηση για το Αιγαίο, κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες, ισούται με συζήτηση για συνεκμετάλλευση της συζύγου του.

Βέβαια, έχω και έναν φίλο που πολύ συχνά μου λέει:





Όποιος νομίζει ότι τους όποιους άγνωστους φυσικούς πόρους του Αιγαίου θα επιτρέψουν να τους εκμεταλλευτούν οι Έλληνες και οι ταλαίπωροι Τούρκοι, να μου το πουν και μένα να χαρώ.

Αφού πρώτα μας εξουθενώσουν οικονομικά και μας γεμίσουν με κατατρεγμένους μετανάστες, θα φορέσουνε μετά μια κελεμπία στον ΓΑΠ και θα τον μοστράρουν για βαθύπλουτο πετρελαιά και εμείς πλέον θα βόσκουμε κατσίκια σαν τους βεδουίνους υπηκόους των βαθύπλουτων εμίρηδων.

Αυτά τηρουμένων κάποιων αναλογιών μας ταιριάζουν κατ’ επέκταση της ένδοξης ιστορίας μας από το 1821 και μετά.

Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι και την σκοπιμότητα της διαφθοράς που μας οδήγησε στη σημερινή οικονομική κρίση.





Αναγνώστης





ΥΓ. Το παράδειγμα δόθηκε προς τον κύριο Παπανδρέου, προκειμένου να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει για τους Έλληνες το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Ας μιλησουμε επιτελους






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο