Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας φουντώνει


Η ετήσια έρευνα για τα Βαλκάνια που δημοσιεύεται από τη διεθνή εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο στα Βαλκάνια, ανέδειξε το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικές πλειοψηφίες του αλβανικού εθνοτικού στοιχείου σε πολλά κράτη της περιοχής φέρονται θετικά διακείμενα ως προς το ενδεχόμενο δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας ακόμη και εάν δεν πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα.

Το 62% των ερωτηθέντων στην Αλβανία, το 81% στο Κόσοβο και το 51,9% στη FYROM,υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας κοινής χώρας για τους Αλβανούς της περιοχής. Η σύγκριση με προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρείας, δείχνει μια σαφή αύξηση αυτών που υποστηρίζουν αυτή την ιδέα- το 2008 στο Κόσοβο το ποσοστό των θετικών απαντήσεων ήταν στο 54%, ενώ στη FYROM sto 44%. Στην Αλβανία τα δύο τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί ανεπαίσθητη μείωση πέντε μονάδων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, τα αυξημένα ποσοστά προκύπτουν σε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας παρουσιάζεται ολοένα και περισσότερο ως παράγοντας επιρροής των πολιτικών εξελίξεων στην περιοχή.
ΠΗΓΗ Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο