Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τέλος στα σενάρια που θέλουν το νοσοκομείο της Θήβας να κλείνει



Τέλος στα σενάρια που θέλουν το νοσοκομείο της Θήβας να κλείνει ή να μετατρέπεται σε κέντρο υγείας, που πυροδοτήθηκαν ακόμα περισσότερο με την παραίτηση του διοικητή του, Ευστάθιου Παπαλιάκου, βάζουν διοικητικά στελέχη του Νοσοκομείου, οι οποίοι κάνουν λόγο για σύγχυση της γενικής κατάστασης στο χώρο της υγείας ανά την Ελλάδα μιλώντας παράλληλα για παραφιλολογία σε βάρος του Νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εξηγούν πως η ορθή λειτουργία του σαφώς και επηρεάζεται από την γενικότερη πολιτική στο χώρο της υγείας, από τις περικοπές δαπανών, από τη μείωση ή πάγωμα προσλήψεων και από τα ασφαλιστικά ταμεία που οφείλουν υπέρογκα ποσά. Οι γιατροί όμως, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταπεξέλθουν ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες.
« Είναι ράδιο αρβύλα, δεν κλείνει το νοσοκομείο, στοιχεία του 2009 δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλή πορεία» λέει ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Μελέτης Μπεθάνης και επισημαίνει « τα ασφαλιστικά ταμεία μας βουλιάζουν, αν μας δώσουν όσα χρήματα μας οφείλουν, δηλαδή τα νοσήλια, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».
«Οι εργαζόμενοι βάζουμε πλάτη, όσοι θέλουν να κλείσει το νοσοκομείο, θα μας βρουν απέναντι τους, δεν θα το επιτρέψουμε» συμπληρώνει ο κ. Χρήστος Σάλτας, διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου. « Σε σχέση με τα όσα ακούμε για τα άλλα νοσοκομεία και ειδικά της Αθήνας, που δεν έχουν μέχρι χαρτί υγείας, εμείς έχουμε γεμάτες τις αποθήκες μας» προσθέτει.
«Πρέπει να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία, ο διοικητής παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και ακόμα δεν ξέρουμε, αν εμμένει στην απόφαση αυτή ή άλλαξε γνώμη ή αν δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του» σχολιάζει ο κ. Δημήτρης Καλμπένης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο συμβούλιο. « Η πολιτεία πρέπει να το στηρίξει το νοσοκομείο, είναι ένα κόσμημα, κατασκευάστηκε έπειτα από αγώνες των εργαζομένων της περιοχής. Με τις περικοπές δαπανών στο 50% όλα τα νοσοκομείο θα έχουν πρόβλημα, όχι μόνο εμείς. Σταματήστε τους όμως το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, είναι ασύλληπτη αυτή η έκβαση»
                         

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο