Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Sex χωρίς δέσμευση ... Η νέα μόδα !!!!


Είναι μεσάνυχτα και το μπαρ όπου να’ ναι κλείνει αλλά δε θέλετε να πάτε σπίτι με μια γυναίκα που γνωρίσατε πριν από λίγα λεπτά γιατί δε σας κάνει κλικ. Αντ’ αυτού προτιμάτε να στείλετε ένα μήνυμα σε μια φίλη από τα παλιά.

«Μπορώ να έρθω από εκεί; Έχεις όρεξη για σεξ;» την προκαλείτε μέσω SMS. Μέσα σε ένα λεπτό η οθόνη του τηλεφώνου σας αναβοσβήνει με την απάντησή της: «Όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο!» Και η συμφωνία έκλεισε.


Αυτό το σήμα για σεξ μεταξύ ανδρών και γυναικών που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον γίνεται συνήθως πολύ αργά το βράδυ με κλήσεις ή μηνύματα κειμένου και έχει τους δικούς του άγραφους κανόνες, που επιτρέπουν το επαναλαμβανόμενο περιστασιακό σεξ.

Αυτού του τύπου οι σχέσεις συνεπάγονται μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση αλλά λιγότερο συναίσθημα από τα one-night stands, όπως... αποκαλύπτουν πρόσφατες μελέτες. Και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες σχέσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των νέων.

Για να δοκιμάσει αυτή τη θεωρία η Claire Keeton, αρθρογράφος, έκανε μια ανώνυμη έρευνα σε μικρό δείγμα συναδέλφων της στην αίθουσα τύπου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η έρευνα έδειξε ότι λίγοι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να αναφέρουν τι κάνουν κατ 'ιδίαν αλλά ότι βρίσκουν το σεξ χωρίς δεσμεύσεις άκρως ελκυστικό, ενώ έξι εξ αυτών απάντησαν ότι είναι κάτι που το συνηθίζουν και οι ίδιοι.

«Είναι εύκολη, καθαρή διασκέδαση και δεν συνεπάγεται ούτε δεσμεύσεις ούτε ψέματα», δήλωσε ένας 30χρονος άνδρας με σταθερή σχέση. «Εφόσον βέβαια οι γυναίκες δεν δένονται συναισθηματικά.»

«Είναι διασκεδαστικό και κατά τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε μια γυναίκα γύρω στα 40 επίσης με σταθερή σχέση, ενώ μια άλλη γυναίκα είπε ότι συνήθιζε να απολαμβάνει το σεξ χωρίς δεσμεύσεις όταν ήταν ακόμα 20 ετών.

Ένας άλλος άνδρας, στα 30 του, δεσμευμένος, είπε: «Αν βλέπετε το πρόσωπο αυτό αρκετά συχνά, μπορείτε αναπόφευκτα να το γνωρίσετε αρκετά καλά αλλά παρόλα αυτά -από την εμπειρία μου- η σχέση να είναι πιο ελεύθερη και πιο διασκεδαστική. Έχω δει επίσης ότι αναπτύσσεται μια περίεργη αίσθηση εμπιστοσύνης και εχεμύθειας.»

Η σύμβουλος σεξουαλικής υγείας, Catriona Boffard σημειώνει: «Αν και υπάρχουν κοινά στοιχεία με το περιστασιακό σεξ, το σεξ χωρίς δεσμεύσεις σημαίνει ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων.»

«Νομίζω ότι αυτό θεωρείται συχνά ως κάτι το θετικό, υπό την έννοια ότι επιτρέπει σε ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να προτιμούν να μην δεθούν με μια μακροχρόνια σχέση να απολαμβάνουν μια ερωτική σχέση χωρίς καμία δέσμευση.»

Η ίδια όμως προσθέτει: «Αν το ένα από τα δύο άτομα αρχίζει να αισθάνεται εξάρτηση ή δέσιμο με το άλλο, τότε νομίζω ότι προκύπτει ένα πρόβλημα. Πιστεύω μάλιστα ότι αυτό το σενάριο είναι πολύ πιθανό και ότι κάποιος μπορεί να καταλήξει να πληγωθεί. Τελικά αυτός που συνηθίζει να παίρνει τηλέφωνο ή να στέλνει SMS έχει την εξουσία.»

Σε συναισθηματική κλίμακα οι συγκεκριμένες σχέσεις κινούνται ‘’μεταξύ του one-night stand και των σοβαρών ερωτικών σχέσεων’’, λένε οι επιστήμονες που μελετούν αυτά τα πρότυπα ζευγαρώματος.

Στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research και έγινε σε δείγμα περίπου 100 ατόμων, διαπίστωσαν για παράδειγμα ότι το φιλί είναι κοινό κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς δεσμεύσεις αλλά όχι και το κράτημα του χεριού.

Αυτού του τύπου το σεξ είναι η ευκολία του 21ου αιώνα, που φαίνεται να ταιριάζει με το δικαίωμα σε έναν τρόπο ζωής που έχει ταυτιστεί με το φαστ-φουντ, τα takeaways και τη στιγμιαία ικανοποίηση.

«Όλα έχουν να κάνουν με την ερωτική επιθυμία την κατάλληλη στιγμή», επισημαίνει η σεξολόγος Elna McIntosh, η οποία συμβουλεύει να μην πέσουν σε αυτό το μοτίβο όσοι είναι ευάλωτοι και θέλουν μια σοβαρή σχέση.

Ουσιαστικά αυτή η σχέση είναι μια υβριδική σχέση με σεξουαλικά και συναισθηματικά χαρακτηριστικά που ‘’δεν ταιριάζουν καθαρά ούτε με τη μακροχρόνια σχέση ούτε με το one-night stand’’.

Μια εξελικτική ψυχολόγος, η Jonason, πιστεύει ότι είναι μια συμβιβαστική λύση μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Οι άνδρες κερδίζουν τη σεξουαλική επαφή με λίγη προσπάθεια, σύμφωνα με την εξελικτική ανάγκη τους να δώσουν το σπέρμα τους. Οι γυναίκες κερδίζουν το ζευγάρωμα με ‘’ελκυστικούς συντρόφους’’, με κάποια ίσως πιθανότητα μακροπρόθεσμης προοπτικής, σύμφωνα με την εξελικτική ανάγκη τους για έναν αξιόπιστο σύντροφο για την απόκτηση απογόνων.

Οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν αυτές τις σχέσεις είναι τόσο διαφορετικοί όσο τα είδη του σεξ που περιλαμβάνουν:

* Να περνάνε καλά, ενώ περιμένουν κάτι καλύτερο να έρθει
* Να τσεκάρουν αν ο σύντροφος χωρίς δεσμεύσεις θα μπορούσε να μετραπεί σε μόνιμο σύντροφο
* Να αναζητήσουν μια σταθερή κοινωνική ή συναισθηματική στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο