Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Άραγε εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα ανάμεσα στα πόδια μας




Δεν έχω στο υπολογιστή μου που παίρνω στα ταξίδια διορθωτή ορθογραφίας. Θα το φροντίσω. Διότι έχουν δίκαιο όσοι εκνευρίζονται από την ανορθογραφία μου. Αλλά χρειάστηκα να εκφράσω κάποιες σκέψεις από την μακρινή Ινδία και έτσι ζήτω προκαταβολικά συγγνώμη.



Λίγοι άνθρωποι τα έχουν με τις "τράπεζες" περισσότερο από εμένα. Τα τελευταία 25 χρόνια από τότε που άρχισαν πραγματικά να ελέγχουν την οικονομία έπνιξαν την καινοτομία και κάθε τι καινούργιο και διαφορετικό. Με τον τρόπο αυτό κατάστρεψαν την μηχανή δημιουργίας καινούργιων θέσεων εργασίας στη Δύση και η υψηλή ανεργία είναι δική τους κληρονομιά. Επίσης, είναι το... μέσο ενός συστήματος που θέλει τους ανθρώπους, όπως τα ρομπότ και πλήρως εξαρτώμενα. Αλλά αυτό το αίσθημα θύμου δεν πρέπει να επισκίαση την λογική. Ποιο είναι το καλύτερο σχέδιο για να σωθεί η χώρα που όλοι μας πραγματικά αγαπάμε;




Πρώτα κάποιοι ορισμοί

Τι είναι ένα ομόλογο; Πρόκειται για ένα δάνειο (Δάνειο) που γίνεται από τον Α στο Β, με τόκο x%. Δεν είναι ένα γραμμάτιο, όπως οι αναγνώστες έχουν προτείνει και δεν υπάρχει καμία κατανομή των κερδών. Πληρώνει μόνο τόκους και, συνεπώς, είναι ένα δάνειο και δεν είναι συμμετοχικός τίτλος.



Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι ένα ομόλογο είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Για να δώσω ένα παράδειγμα ένα ομόλογο των 1000 ευρώ με επιτόκιο 5% γίνεται ένα ομόλογο των 990 ευρώ, εάν τα επιτόκια αυξηθούν στα 6%. Αντίθετα ένα ομόλογο αγοράζετε 1010 ευρώ εάν τα επιτόκια πέσουν στα 4%.

Με spreads 920, τα Ελληνικά ομολόγα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ με 3,5%, τόκο και ωρίμανση το 2014 η αξία τους στην αγορά σήμερα είναι 70 ευρώ . Έτσι, η πραγματική αγοραία αξία του Ελληνικού χρέους στην αγορά είναι 0,7 * 340 = 238 εκατ. ευρώ. Μερικοί αγόρασαν σε 900 μερικοί στα 800 και μερικοί στα 700 και άλλοι στα 600 ελπίζοντας να κερδίσουν όταν η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει την ονομαστική άξια το 2014.



Επομένως, είμαστε αντιμέτωποι με μια ομάδα αγοραστών με διαφορετικές τιμές αγοράς.



Αυτό είναι μια κρίσιμη ανάλυση που πρέπει να γίνει εάν πάμε για διαπραγμάτευση.

Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι ότι ένα ομόλογο ενός έθνους (κρατικών) δεν απαιτεί εμπράγματες ασφάλειες. Είναι δεδομένο από την επενδυτική κοινότητα ότι το κράτος έχει και θα έχει πάντα τα χρήματα για να πληρώσει τους τόκους. Γι’ αυτό οι τόκοι είναι πολύ χαμηλοί. (Γι ‘αυτό το δάνειο της τρόικας είναι η προδοσία επειδή έχει ως ασφάλεια τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους).
 
http://www.ramnousia.com/2010/11/blog-post_7641.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο