Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Μποναμάς 113 εκατ. ευρώ σε γνωστό «νταβατζή»;
Μποναμά περίπου 113 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να δώσει ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Λιακόπουλος, με διαγωνισμό που προκήρυξε να γίνει… πρωτοχρονιάτικα, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο.Την Πρωτοχρονιά μάλιστα λήγει και η θητεία του. Σύμπτωση, θα πείτε, αλλά κάποιοι ίσως την παρεξηγήσουν.Υπάρχει και άλλη μια σύμπτωση. Το έργο διεκδικεί γνωστός μεγαλοεργολάβος που έχει δραστηριότητες και σε ΜΜΕ.Η προκήρυξη του έργου ορίζει καταληκτική ημερομηνία προσφορών την 28η Δεκέμβρη, χρονικό διάστημα εξαιρετικά σύντομο για την προετοιμασία του φακέλου, λόγω της πολυπλοκότητας του έργου. Αρκετό όμως για εκείνον που έχει ενημέρωση από πριν για τις προδιαγραφές και τα στοιχεία της μελέτης και γενικά για το τι ζητάει η υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής έστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη διακήρυξη για το έργο «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων Κορωπίου – Παιανίας», την Τετάρτη 11 τρέχοντος.

Στις 13 του μήνα, ημέρα Σάββατο, δημοσιεύτηκε η διακήρυξη στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ενώ δεν είχε γίνει ακόμα η σχετική δημοσίευση στη χώρα μας.Στις 16 του μήνα η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας δεν είχε έτοιμα τεύχη και προδιαγραφές της διακήρυξης. Το περίεργο στην όλη υπόθεση όμως δεν είναι η ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε νομικά και γραφειοκρατικά η πορεία της διακήρυξης.

Είναι ότι η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 28 Δεκέμβρη, δηλαδή τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα μετά τα Χριστούγεννα και μόλις τρεις μέρες προτού εκπνεύσει η θητεία του σημερινού περιφερειάρχη Αττικής. Κάτι που σημαίνει πως όποιος ενδιαφερόμενος θέλει να υποβάλει προσφορά για το έργο, έχει περιθώριο μόλις 32 ημερών (εξαιρουμένων Κυριακών και Χριστουγέννων) για να ετοιμάσει τον φάκελό του.Όμως το έργο θα ανατεθεί, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, με το σύστημα «μελέτης – κατασκευής», δηλαδή η κατάθεση του φακέλου προσφοράς προϋποθέτει την ύπαρξη απόλυτα εξειδικευμένης μελέτης, η οποία για να ετοιμαστεί και να συνταχθεί από τους ειδικούς μελετητές χρειάζεται ένα χρονικό περιθώριο της τάξεως των … τριών μηνών!Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που έσπευσαν να ετοιμάσουν τη διαδικασία της διακήρυξης έθεσαν ένα τρομακτικά σφιχτό χρονικό πλαίσιο για την προετοιμασία των φακέλων, ακριβώς για να είναι αδύνατον να μπορέσει κάποιος να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.Εκτός …. κι αν κάποιος είχε έτοιμη τη μελέτη, οπότε θα μπορούσε να την υποβάλει και φυσικά να πάρει το έργο με κλειστά τα μάτια, αφού θα είναι ο μοναδικός που θα συμμετέχει. Αν δηλαδή αυτός ο κάποιος δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, δεν θα μπορούσε να συγκροτήσει πλήρη φάκελο τη συγκεκριμένη ημερομηνία.Αν δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, η μετάθεση του διαγωνισμού για κάποιες μέρες θα διαψεύσει τις φήμες ότι ο διαγωνισμός είναι στημένος.Ό,τι όμως κι αν συμβαίνει, ο κ. Λιακόπουλος έχει τον λόγο. Και πρέπει να δώσει σαφείς εξηγήσεις γι’ αυτήν την… πρεμούρα, να γίνει ο διαγωνισμός πρωτοχρονιάτικα. Λέγεται επίσης ότι ο περιφερειάρχης θέλει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιλογής του μειοδότη επί των ημερών του. Γιατί; Και αν ολοκληρωθούν αργότερα τι θα γίνει;Θα χάσει η Βενετιά βελόνι αν καθυστερήσει η επιλογή 1-2 μήνες;Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/113.html?utm_source=BP_recent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο