Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η Αυτοδιοίκηση θα περάσει δύσκολα το 2011


 


 



Δε θα υπάρξουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις του 2010, με το πρόγραμμα σταθεροποίησης, το μνημόνιο και τις περικοπές. Τα οικονομικά του 2011 είναι αποτυπωμένα στον προϋπολογισμό του έτους, που πιστεύουμε ότι θα εκτελεστεί με μεγάλη συνέπεια”, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος,το Σάββατο (04/12), μιλώντας σε διημερίδα του ΥΠΕΣ, της ΚΕΔΚΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.






“Δε θα υπάρξουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις του 2010, με το πρόγραμμα σταθεροποίησης, το μνημόνιο και τις περικοπές. Τα οικονομικά του 2011 είναι αποτυπωμένα στον προϋπολογισμό του έτους, που πιστεύουμε ότι θα εκτελεστεί με μεγάλη συνέπεια”, τόνισε ο υφυπουργός.

Στη διημερίδα, που διοργανώθηκε για την επιμόρφωση των νεοεκλεγμένων δημάρχων και περιφερειαρχών της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σχετικά με ζητήματα του “Καλλικράτη”, ο υφυπουργός σημείωσε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να εκδοθούν από τις αυτοδιοικήσεις δεκάδες κανονιστικών πράξεων.



Παράλληλα είπε ότι τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του “Καλλικράτη” βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα ψηφιστούν έως το τέλος του μήνα, ενώ ζήτησε τη συνεργασία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, για την έκδοση ορισμένων Προεδρικών Διαταγμάτων, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.





Άγνοια δηλώνει η ΚΕΔΚΕ



"Η ΚΕΔΚΕ έχει άγνοια και δεν ρωτήθηκε για τα Προεδρικά Διατάγματα", ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, στον χαιρετισμό του στη διημερίδα, που ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Ένωσης, δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, έθεσε θέματα λειτουργίας της αιρετής περιφέρειας.



Μεταξύ άλλων, μίλησε για την απαραίτητη λειτουργία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, τη στέγαση υπηρεσιών, τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, την κάλυψη των πρώτων εξόδων για τη μετακόμιση των υπηρεσιών και την μεταβίβαση αυτοκινήτων.



Στα οικονομικά προβλήματα των τοπικών αυτοδιοικήσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ, Γιάννης Μουράτογλου.



Ο κ. Μουράτογλού υπογράμμισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην τακτική επιχορήγηση των ΚΑΠ, που προορίζεται για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων στους δήμους, την αποστολή της 4ης δόσης της χρηματοδότησης για τα σχολεία και της απόδοσης των δόσεων της ΣΑΤΑ για έργα στους δήμους.



Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα τον "Καλλικράτη", ώστε ο πολίτης να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του προς τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.



cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο