Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Λεξικό Νεοελληνικών όρων. (τουκανισμός)Οφθαλμολογική πάθηση που πήρε το όνομά της από το εξωτικό πτηνό τουκάν (βλ. φωτό). Για πρώτη φορά τουκανισμός διαγνώστηκε σε Βέλγο φυσιοδίφη, ο οποίος περιέγραψε το εξωτικό αυτό πουλί ως «το πτηνό με το χαρακτηριστικό μαύρο φτέρωμα», αγνοώντας πλήρως τη μύτη του.Στη σημερινή εκδοχή της η πάθηση προσβάλει χρήστες του internet που αφήνουν σχόλια σε οπτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο youtube κυρίως, κλπ). Κατά κύριο λόγο ευάλωτοι είναι αστειάτορες χρήστες, αλλά όχι μόνο.
 Το βασικό σύμπτωμα της πάθησης είναι το εξής: σε μια συγκεκριμένη φωτογραφία ή βίντεο που κυριαρχεί ολοφάνερα ένα δυνατό οπτικό ερέθισμα (κυρίως γκόμενες τούμπανα, αλλά όχι μόνο, σε κάθε περίπτωση 99% σεξ και βία) κάποιος προσέχει και σχολιάζει ασήμαντες λεπτομέρειες, του φόντου και γενικότερα (λ.χ. σε βίντεο όπου τρελό μώρο webcam γδύνεται στο you tube, κάποιος σχολιάζει το φωτιστικό δαπέδου στην άκρη του πλάνου).

Για να δείτε αν πάσχετε από τουκανισμό κάντε το εξής τεστ: τι βλέπετε στην παρακάτω φωτό ;Αν βλέπετε Τουκάν, πάσχετε από τουκανισμό.

Αν βλέπετε ένα ωραίο τατού ή ξεκωλόσημο, πάσχετε από μετροσεξουαλισμό.Ο τουκανισμός είναι ένας δύσκολος ομολογουμένως όρος που έψαχνα για να περιγράψω το φαινόμενο αυτό της εποχής του διαδικτύου των σχολιαστών.

- Έλα να δεις ρε μαλάκα ένα βιντεάκι....καύλα ε;

- Πωπω ρε συ...κι εγώ ένα τέτοιο κλανί θέλω να βάψω τον τοίχο μου...

- Καλά ρε, τουκανισμό έχεις να 'ούμε;....απαπαπα, τι κωλαράκι είναι αυτό ρε συ...

- Είναι πολύ ακατάστατο το δωμάτιο...ειδικά αυτό καλάθι με τα άπλυτα στη μέση...

- Μάστα.http://www.slang.gr/
 
 
 
RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο