Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Η Άρια Αγάτσα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Caterina ChronopoulouDecember




ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας



Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2010






Σε σημερινή της δήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ειδικές Ανάγκες, η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, μεταξύ άλλων, επισήμανε:




«Η 3η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη από την παγκόσμια κοινότητα στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες.

Έτσι, αυτή την ημέρα, αλλά και κάθε ημέρα, καλούμαστε να εκδηλώσουμε έμπρακτα την συμπαράσταση μας σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων.

Κάθε ημέρα, με την καθημερινή μας συμπεριφορά, με την συμπαράστασή μας, τις πολιτικές μας για ίσες ευκαιρίες και αντιμετώπιση, στα άτομα με αναπηρίες.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα όλες τις ημέρες του χρόνου. Κι αυτή η “σκέψη” οφείλουμε να είναι πράξη όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το μέλλον.

Στόχος της πολιτικής μας πρότασης πρέπει να είναι η ανάδειξη των προβλημάτων σε συνεργασία με τους συλλόγους των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τους πολιτικούς φορείς τους αθλητικούς, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα και να κατατεθούν καινοτομείς προτάσεις, ώστε ταυτόχρονα να δημιουργηθούν ισότιμες δυνατότητες για όλους.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων και την επικράτηση του δικαίου σε όλα τα επίπεδα, λαμβάνει ήδη συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να σταματήσει κάθε μορφή αποκλεισμού ή περιθωριοποίησης και να στηριχθούν ουσιαστικά, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως τα άτομα με αναπηρία.

Λέμε ΟΧΙ στον κοινωνικό ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Λέμε ΝΑΙ στις ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή στην εργασία στην κοινωνική οικονομική πολιτική συμμετοχή της χώρας των συνανθρώπων μας με αναπηρίες».



Πολιτικό Γραφείο Αριάδνης Αγάτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο