Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην αγορά 20 δισ. ευρώ από το πακέτο εγγυήσεων".




"Την τόνωση της ρευστότητας της αγοράς και την αναθέρμανση της ζήτησης των δανείων θα επιδιώξουν η κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος με την ενεργοποίηση του πακέτου των εγγυήσεων των 25 δισ. ευρώ, μετά την οριστικοποίηση των ποσών των εγγυήσεων που θα χορηγηθούν σε κάθε τράπεζα", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».






ΕΞΠΡΕΣ: "Υποπτη... προειδοποίηση του οίκου S&P σε Ελλάδα".



Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αιφνίδια και «ύποπτη» απόφαση του οίκου Standard & Poor's να εκδώσει προειδοποίηση για υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας εντός των τριών επόμενων μηνών επιβεβαιώνει την ανάγκη θέσπισης αυστηρών κανόνων στη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης στον ευρωπαϊκό χώρο".









Η ΑΞΙΑ: "Η Citi μπαίνει στην Εθνική".



Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα deal τεράστιου βεληνεκούς, του οποίου η υλοποίηση θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στον τραπεζικό χώρο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σχεδιάζεται στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Α», η Citibank έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχικού ποσοστού στην Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] και έχει μάλιστα ενημερώσει για το ενδιαφέρον αυτό και την ελληνική κυβέρνηση".









ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταργούνται 100 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ".





Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σαρωτικός «Καλλικράτης» έρχεται στην ανώτατη εκπαίδευση. Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη χωροταξική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 επιφέροντας ριζικές αλλαγές στο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ», το σχέδιο προβλέπει από κατάργηση τμημάτων ΤΕΙ της περιφέρειας με χαμηλή ζήτηση ή μετατροπή τους σε τοπικά επαγγελματικά κολέγια, μέχρι όμως και κλείσιμο πανεπιστημίων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων".









ΚΕΡΔΟΣ: "Η S&P απειλεί την Ελλάδα με υποβάθμιση λόγω... Μέρκελ!".



Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη πιο βαθιά στο «καλάθι των σκουπιδιών» (junk) μας σπρώχνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος προειδοποίησε την Ελλάδα για νέα πιθανή υποβάθμιση αν αποδειχθεί ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθεροποίησης θα ευνοεί τους κρατικούς εις βάρος των ιδιωτών ομολογιούχων. Με τον τρόπο αυτό ο διεθνής οίκος, εκφράζοντας - προφανώς - απόψεις και πιέσεις διεθνών επενδυτών, ανοίγει θέμα αμφισβήτησης του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζεται ο μηχανισμός".







Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Δίνουμε συντάξεις και σε... Βούλγαρους!".



Η εφημερίδα γράφει ότι "βιομηχανία έκδοσης παράνομων συντάξεων και συμπληρωματικών παροχών, με στρατιές ηλικιωμένων από τη γειτονική Βουλγαρία που έρχονται στην Ελλάδα και, με ενάμιση χρόνο δουλειά, λαμβάνουν σύνταξη 500 ευρώ, φέρνουν στο φως συντονισμένοι έλεγχοι των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη


haftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο