Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τι μέρα ξημερώνει για τους στρατιωτικούς στις 18 Ιουνίου.Τι τους περιμένει,τι αναμένουν

Το πρωί της 18ης Ιουνίου το “διάλειμμα” των
μέτρων και των περικοπών κατά των πολιτών τελειώνει.Γιατί τελικά αυτή η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είχε αυτό το θετικό.”Αναβολή εκτέλεσης”…


Όμως τώρα τ΄ αστεία τελειώνουν.Όλοι δεσμεύονται ότι κυβέρνηση θα αποκτήσουμε.Και όποια κι αν είναι θα πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά θεμάτων που αγγίζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών.Και σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται και οι στρατιωτικοί. Τι τους περιμένει και τι αναμένουν οι ίδιοι;

•Εκκρεμεί εδώ και μήνες η φημολογούμενη περαιτέρω περικοπή του εισοδήματός τους κατά 12%. Θα τολμήσει η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει σ΄ αυτό το μέτρο που θα προκαλέσει τεράστια αναταραχή στις ΕΔ; Προεκλογικά υπήρξαν ασαφείς δεσμεύσεις και “εγγυήσεις” από τα κόμματα εξουσίας.

Οι πιθανότητες να γίνει η περικοπή είναι πολλές αφού περιλαμβάνεται στις απαιτήσεις της τρόϊκας.Θα είναι τόσο ισχυρή και αποφασισμένη η επόμενη κυβέρνηση για να πει όχι;

•Οι στρατιωτικοί “πλήρωσαν” ακριβά τις δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.Μεταθέσεις-τοποθετήσεις “πάγωσαν” και πλήθος αξιωματικών δεν γνωρίζουν που πρόκειται να τοποθετηθούν ,σε ποιο σχολείο θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους,πως να υπολογίσουν τα οικονομικά τους,πως να σχεδιάσουν τη ζωή τους.

Πηγή του ΓΕΕΘΑ είπε στο Onalert,ότι “έχουμε προετοιμαστεί ώστε από τη Δευτέρα κιόλας να ενεργοποιηθεί το σύστημα μεταθέσεων-τοποθετήσεων και να κερδίσουμε όσο χρόνο μπορούμε”.Είναι όμως ήδη πολύ αργά για πολλούς στρατιωτικούς.

•Θα συνεχίσει και η επόμενη κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τις ΕΔ ως έναν …κουμπαρά ο οποίος θα καλείται να “βουλώνει” κάθε μαύρη τρύπα ελλειμμάτων;Και είναι ένας κουμπαράς άδειος σ΄ ότι αφορά εξοπλισμούς,άρα οι όποιες επιπλέον περικοπές θα αφορούν σε μισθοδοσίες προσωπικού και λειτουργικά έξοδα.Και τα δύο είναι στο “κόκκινο”.

•Η “γάγγραινα” της κομματοκρατίας θα συνεχίσει να κατατρώει τις σάρκες των ΕΔ; Θα πείτε ότι πρέπει να είμαστε πολύ…αισιόδοξοι για να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει έστω και συζήτηση γι΄ αυτό το θέμα.Πρέπει όμως.

Δεν θα είναι εύκολη η 18η Ιουνίου.Κι όχι μόνο βέβαια για τις ΕΔ.

 On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο