Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Αν μας πουν όχι, θέλουν το τέλος του ευρώ


Την πεποίθηση ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει τη διάλυση της Ευρωζώνης, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ενώ σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό.
«Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1», δήλωσε με νόημα ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «αν μας πουν σε όλα «όχι, σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν το λαό και ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης».
Ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμος να βάλει υπογραφή αποδοχής στα αιτήματα των εταίρων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας μια φράση που έχει πει και ο Τσίρτσιλ: «Σας υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα, αλλά θα βγούμε από την κρίση».
Αναφορικά με το σχέδιο Β’ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο Β είναι σαν να λέμε ότι πάμε στον πόλεμο για να χάσουμε.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε είναι μέρος της κρίσης, ενώ ανέφερε ότι το μοναδικό σημείο επαφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η αντιμετώπιση της.

«Φοβισμένος ο Α. Σαμαράς»
Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του την Τετάρτη στη ΝΕΤ, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «φοβισμένο αρχηγό». «Εγώ δεν θα προδώσω τους Έλληνες και θα παλέψω για να βγει η χώρα από την κρίση», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, δεν αποκάλυψε το plan B σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι ηγέτες διαφωνήσουν με το σχέδιο του κόμματός του και την επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση. «Υπάρχουν τρόποι, δεν θα το βάλουμε εύκολα κάτω», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν είναι φετίχ το νόμισμα»
«Όχι στο ευρώ με κάθε τίμημα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας,  στη ΝΕΤ, για να συμπληρώσει ότι «για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα». Πρόσθεσε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη, αλλά με λελογισμένες θυσίες, γιατί τα μνημόνια μας πηγαίνουν προς την Αφρική.
Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με την έκφραση «μονομερής καταγγελία», λέγοντας ότι το μνημόνιο είναι νόμος της Βουλής των Ελλήνων, και έκανε λόγο για αντικατάσταση του μνημονίου από ένα εθνικό σχέδιο αποκατάστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο