Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μια 16χρονη με εμμονή στην ποίηση

Συνήθως όταν η μουσική βιομηχανία ανακαλύπτει ένα νέο ταλέντο, πέφτει σ’ αυτό με τα μούτρα. Kάποιες φορές, χωρίς λόγο. Αλλες, απολύτως δικαιολογημένα. Το ίδιο έχει συμβεί εδώ και κάποιο καιρό με τη Lorde. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του νέου ειδυλλίου, αλλά προς το παρόν εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που γοητεύουν τη μουσική βιομηχανία: η Lorde είναι ένα 16χρονο κορίτσι με πολύ ενδιαφέρουσα φωνή που συνδυάζει μια ιδιαίτερη παιδικότητα και βραχνάδα. Εχει μια ανεπιτήδευτη απλότητα και οι ερμηνείες της υπολογίζουν περισσότερο στο συναίσθημα παρά στο σόου. Ρίξτε μια ματιά στα τρία βιντεοκλίπ των κομματιών της «Royals», «Tennis Court» και «The Love Club» και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε.



Το ντεμπούτο άλμπουμ της «Pure Heroine» κυκλοφόρησε με τραγούδια που έχουν τη φρεσκάδα της και μιλούν για την ευφορία, την ανία, τη σύγχυση της σύγχρονης ζωής, τον εμπορικό φετιχισμό, εκείνα που μας αφορά όλους. Απορρίπτοντας τα στερεότυπα και τους κανόνες της ποπ κουλτούρας, η Lorde έκλεισε την πόρτα στη μονοτονία και τη «μεγαλοπρέπεια» που την περιβάλλει, επιλέγοντας χαμηλότερες εντάσεις, πιο επιδέξιους στίχους και αλλιώτικη συμπεριφορά.



«Είμαι το πιο ακατάλληλο πρόσωπο για να πάρει κανείς μαζί του σε πάρτι, διότι πολύ απλά δεν το απολαμβάνω. Ολη την ώρα σκέφτομαι τι σημαίνει αυτό που κάνω και ποιες είναι οι συνέπειες», δήλωσε στην «Guardian». «Τα αρχέτυπα που θέλουν τους έφηβους να ασχολούνται μόνο με αυτές τις παράξενες κοινωνικές καταστάσεις και τα κορίτσια να συναγωνίζονται ποιο θα εξασφαλίσει την προσοχή, μου φαίνονταν πάντα πάρα πολύ σκληρά. Μάλλον δεν είμαι φυσιολογική. Είμαι φρικιό».



Η Ελα Μαρία Λάνι Γέλις Ο’ Κόνορ γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1996 στη Νέα Ζηλανδία. Στην εφηβεία μελετούσε τον Ρέιμοντ Κάρβερ και τον Κουρτ Βόνεγκατ, στα 13 κέρδισε το πρώτο talent show, στα 14 υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με τη Universal και άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς. Ολίγον αφύσικα πράγματα. Γι’ αυτό και στις περισσότερες συνεντεύξεις της απαντά συχνότερα αν έχει εγκαταλείψει το σχολείο και με τι αντικαθιστά στις συναυλίες το αλκοόλ που απαγορεύεται να καταναλώνει. «Λατρεύω τις ελιές. Επειδή δεν μου επιτρέπουν να πίνω αλκοόλ, καταναλώνω άπειρες», λέει.



Tο κομμάτι της «Royals» έφτασε ήδη τα 80 εκατομμύρια views στο youtube, ενώ μόνο στην Αμερική έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Παρ’ όλα αυτά εκείνη κρατά χαμηλούς τόνους. «Ξεκίνησα να γράφω τραγούδια όταν ήμουν 13 ή 14 ετών γιατί πάντα είχα μια τεράστια εμμονή με την ανάγνωση. Η μητέρα μου είναι ποιήτρια και είχαμε πάντα τόσο πολλά βιβλία στο σπίτι. Αυτό ήταν πάντα για μένα το σπουδαιότερο πράγμα. Αναμφισβήτητα περισσότερο από ό,τι η μουσική».



Μ.Κ.

efsyn

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο