Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλη και ειρηνική η πορεία για το Πολυτεχνείο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι συγκεντρώσεις και οι πορείες για την 40η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας. Δεκάδες προσαγωγές από την αστυνομία που έδωσε ισχυρό «παρών» .

Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την 40η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973, με κατεύθυνση προς την αμερικανική πρεσβεία. Νωρίς το βράδυ της Κυριακής, έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία και διαλύθηκε χωρίς επεισόδια, η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος στην οποία συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του κόσμου να ανέρχεται – σύμφωνα με την αστυνομία – περίπου σε 8.000 άτομα. Η πορεία του ΚΚΕ, με περίπου 10.000 άτομα, ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Νωρίτερα, έγινε μία μικρότερη πορεία που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο, έχοντας την αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία οι δρόμοι, καθώς και οι σταθμοί του Μετρό σε Αμπελόκηπους, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.



Δύο συλλήψεις, δεκάδες προληπτικές προσαγωγές

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας, με περίπου 7.000 ένστολους στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μάλιστα, πριν από την έναρξη της πορείας η αστυνομία προχώρησε σε «προληπτικές» προσαγωγές, εκ των οποίων δυο κρατούνται καθώς ο ένας εξ αυτών είχε πάνω του σφεντόνα.  Επίσης, οι αρχές ανέφεραν πως προσήχθησαν και τα δυο άτομα που γδύθηκαν νωρίτερα ενώπιον διμοιρίας των ΜΑΤ. Συνολικά, οι προσαγωγές, μέχρι στιγμής, ανέρχονται σε 149 άτομα.

Μικροεντάσεις μετά την πορεία

Πριν διαλυθούν και τα τελευταία μπλοκ της πορείας, σημειώθηκαν επεισόδια, αρχικά στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας και συνεχίστηκαν για λίγη ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν προς τη πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίστηκε η ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στη πλατεία όπου παραμένουν μέχρι τώρα.

efsyn.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο