Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο διευθυντής της τράπεζας σε σπείρα απατεώνων

Χειροπέδες στον διευθυντή τραπεζικού υποκαταστήματος σε περιοχή του κέντρου των Αθηνών πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε σπείρα απατεώνων που εξαπατούσε επαγγελματίες στην Κόρινθο, στην Αττική και τη Θήβα, από τους οποίους αγόραζαν προϊόντα μεγάλης αξίας και τους πλήρωναν με ακάλυπτες επιταγές.

Ο 44χρονος συνελήφθη μέσα στο υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας, στο οποίο ήταν διευθυντής, καθώς αποδείχθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας πως είχε χορηγήσει σε μια 29χρονη και σε έναν 47χρονο μπλοκ με μεταχρονολογημένες επιταγές. Οι συνεργάτες του 44χρονου επισκέπτονταν διάφορους επιχειρηματίες κλείνοντας αγορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ και πληρώνοντας βέβαια με τις «πέτσινες» επιταγές.

Οπως αποδείχθηκε από την έρευνα των Αρχών, τις περισσότερες φορές οι απατεώνες για να γίνουν πειστικοί στα θύματά τους έδιναν το τηλέφωνο του διευθυντή προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί του και να τους διαβεβαιώσει ο πλέον... αρμόδιος για την οικονομική άνεση των «πελατών» του!

Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι το φέσι που φόρεσαν οι δράστες σε τουλάχιστον δέκα επιχειρηματίες έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 312.000 ευρώ από τα προϊόντα που έχουν αγοράσει και βέβαια ποτέ δεν πλήρωσαν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εξαπάτησης ενός επιχειρηματία στην Κόρινθο, με τον οποίο οι απατεώνες κανόνισαν την αγορά ενός σκαπτικού μηχανήματος αξίας άνω των 100.000 ευρώ.

Ηδη η Ασφάλεια Αττικής, που χειρίστηκε το σύνολο της έρευνας, έχει συλλάβει τον 44χρονο διευθυντή και τους δύο βασικούς συνεργούς του, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλους πέντε συνεργούς τους που αναζητούνται, οι οποίοι εμφανίζονταν ως συγγενικά πρόσωπα ή συνεργάτες της 29χρονης και του 47χρονου, παρέδιδαν τις επιταγές στους παθόντες και παραλάμβαναν τα εμπορεύματα.

Espressonews.gr

madata



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο