Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

¨ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ¨ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΒΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !!!


¨ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ¨ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ
ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Γόνιμα συμπεράσματα από την ¨Ημερίδα¨ ¨Η Ολυμπιακή Ιδέα και ο θανάσιμος εχθρός της, τα Αναβολικά¨
Στο κατάμεστο - από τελειόφοιτους μαθητές του 1ου και 2ουΛυκείου, από καθηγητές και στελέχη αθλητικών φορέων της Βοιωτίας - Αμφιθέατρο του 2ου Λυκείου Θηβών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/12/2013), με εξαιρετική επιτυχία, ¨Ημερίδα¨ με θέμα  ¨Η Ολυμπιακή Ιδέα και ο θανάσιμος εχθρός της, τα Αναβολικά¨.
Η μαζική συμμετοχή μαθητών και πολιτών της Θήβας έδειξε το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα θέματα γύρω από τον ολυμπισμό και το ντόπινγκ, τα οποία απασχολούν τις κοινωνίες όλων των λαών και της χώρας μας.
Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και ¨είναι τώρα στα χέρια της Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας¨ να πολλαπλασιάσει το σχετικό βίντεο και να το στείλει στα Σχολεία. Πρόκειται για μια βιντεοσκόπηση πραγματικό πολιτισμικό και αθλητικό ντοκουμέντο. Περιέχει:
·       Το ζεστό καλωσόρισμα του διευθυντή του 2ου Λυκείου ΤάκηΜάρκου.
·       Τις εμπεριστατωμένες ομιλίες του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κου Γεωργίου και του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην υπόθεση της στήριξης - ηθικής και οικονομικής - της προσπάθειας του κ. Κατσιμπάρδη να οργανωθεί μια τόσο ενδιαφέρουσα ¨Ημερίδα¨, μέσα σε τρία Σχολεία (2οΛύκειο, 2ο Γυμνάσιο και 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο).
·       Το καθαρό λόγο του δημάρχου Θηβαίων ΣπύρουΝικολάου.
·       Τη διδακτική τοποθέτηση του διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλία Τζαμτζή.
·       Τις παραινέσεις προς τους μαθητές του 1ου και του 2ουΛυκείου των διευθυντών Βασίλη Τσιάμαλου και ΓιώργουΦίλου, και του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου ΛάμπρουΚούτσικου.
·       Την ολοκληρωμένη ομιλία του κεντρικού ομιλητή ΓιώργουΚατσιμπάρδη, προέδρου της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, και τις όμοιες εισηγήσεις του ΓιάννηΠανούση καθηγητή Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, της Χαράς Σπηλιοπούλου καθηγήτριας Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Προέδρου του Ε.Σ.Κ.ΑΝ και του Παναγιώτη Δημάκου καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α και αντιπροέδρου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανέφεραν όλοι τους, με συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα, περιστατικά πρωταθλητών και ολυμπιονικών (από την Αμερική, τη Τζαμάικα, τον Καναδά και την Ισπανία), καθώς επίσης και παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιρικών ομάδων (της Γερμανίας, της Ολλανδίας κ.α.) που έχουν πληγεί σε κύρος από τα αναβολικά, τα οποία καταστρέφουν την υγεία των αθλουμένων, προκαλούν δε ακόμη και το θάνατο.
·       Η τρίωρη εκδήλωση έκλεισε με την αναφορά του διευθυντή του 3ου Λυκείου Γιώργου Φίλου στο μεγάλο Έλληνα ΝίκοΚαζαντζάκη, που έχει γράψει τα εξής: «Η Ολυμπία ήταν το μεγάλο εργαστήρι, όπου οι φυλές των Ελλήνων σφυροκοπούσαν τα μπρούντζινα κορμιά τους, όχι μονάχα για να κάνουν τα κορμιά αυτά ωραία. Ποτέ οι Έλληνες δεν δούλεψαν την τέχνη για την τέχνη. Πάντα η ομορφιά είχε σκοπό να υπηρετήσει τη ζωή. Και τα σώματα τα ήθελαν οι αρχαίοι όμορφα και δυνατά για να μπορούν να δεχθούν ισορροπημένο και γερό νου.»
Σημαντικό είναι ότι όλοι οι ομιλητές απηύθυναν έκλυση προς τους αρμόδιους της πολιτείας να οργανώσει καλύτερα το σύστημα δίωξης εκείνων που διακινούν αναβολικά στα Στάδια, ακόμη και στα Σχολεία, και προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και διοργανώνουν ανάλογες ενημερωτικές ¨Ημερίδες¨.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ψυχογιός, ο Πρόεδρος της ΕΑ.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Εύβοιας- Βοιωτίας και πρόεδρος του Γ.Σ. ¨Πίνδαρος¨ Θανάσης Βλάχος, ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε παλιός πρωταθλητής Ανδρέας Γιαννακός, ο καθηγητής και βαλκανιονίκης ΠαναγιώτηςΠαληκάρης, ο Πρόεδρος και ο Έφορος του Γ.Σ. ¨Ερμής¨ Σχηματαρίου Τάκης Θεοδώρου και Γιώργος Καρυλάκης, ο Πρόεδρος του Σκακικού Ομίλου Γιώργος Συκαράς, ο πρώην Αντιδήμαρχος Χρήστος Παπακωνσταντίνου, ο Συμβολαιογράφος Γιώργος Πανούσης και πολλοί άλλοι.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο