Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Η προκήρυξη για τα αναψυκτικά με το υδροχλωρικό οξύ και η σιγή των ΜΜΕ

Σιγή ιχθύος τηρεί η πλειοψηφία των ΜΜΕ -με εξαίρεση ενημερωτικά sites και blogs του διαδικτύου- απέναντι στο περιστατικό της αποστολής στο zougla.gr και στην εφημερίδα Espresso πλαστικών φιαλών των 500ml αναψυκτικών Coca-Cola και Nestea με 100 ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος το καθένα. Τα αναψυκτικά συνόδευε usb stick με αποθηκευμένη μια προκήρυξη έξι σελίδων που φέρει την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών.

 Σε αυτά οι συντάκτες προειδοποιούν ότι μέλη της οργάνωσης έχουν προμηθευτεί 63 μπουκάλια αναψυκτικών των εταιρειών Coca Cola και Nestle, στα οποία έχουν διαλύσει υδροχλωρικό οξύ, και σκοπεύουν να επανατοποθετούν μέσα σε διάστημα δέκα ημερών στα ράφια των καταστημάτων ξεκινώντας μετά από τέσσερις ημέρες.


Σημειώνουν πως δεν έχουν στόχο τη δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου εξ ου και η αποστολή της προκήρυξης πριν την επανατοποθέτηση των προϊόντων, αλλά το οικονομικό σαμποτάζ των δύο μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών μέσα στην περίοδο των εορτών. Ως εκ τούτου καλούν τους πολίτες να αποφύγουν την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων. Στο σχετικό video που αποστέλλουν δείχνουν τη μέθοδο που θα ακολουθήσουν.

 Η Coca-Cola μετά και τη σχετική ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής που έχει επιληφθεί του θέματος σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ προχώρησε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων).


Το όλο θέμα ωστόσο αποσιωπήθηκε από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρά τη σοβαρότητά του σε σχέση με τη δημόσια υγεία.


Στην εξασέλιδη προκήρυξη αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία.

Αντίθετα είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα απο πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της Coca Cola και του Nestea, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ».

 Αμέσως μετά επαναλαμβάνουν πως «στόχος μας είναι η πλήρης απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από τις εταιρείες για το διάστημα που κρατάει η ενέργεια μας. Καλούμε κάθε άτομο να αποφύγει πλήρως αυτά τα προϊόντα, ώστε να μη προκύψει κίνδυνος για την υγεία του. Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου».


Στην προκήρυξη σημειώνουν πως «αρχικά σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε μία ενέργεια άμεσης δράσης εναντίον των εργοστασίων στην Ελλάδα όπου συσκευάζονται, φυλάσσονται και διακινούνται προϊόντα αυτών των πολυεθνικών. Όμως, η τοποθέτηση εμπρηστικών ή εκρηκτικών μηχανισμών δεν θα έφερνε το μέγεθος του αποτελέσματος που θα επιθυμούσαμε. Προβληματισμένοι από αυτό, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που δεν έχει ξαναεφαρμοστεί ποτέ στον ελλαδικό χώρο.

Η δράση μας είναι πολύμορφη και οικειοποιούμαστε όλα τα μέσα και τις τεχνικές σαμποτάζ στο πλαίσιο του αγώνα μας για την ολική απελευθέρωση. Έτσι, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα πρωτότυπο σαμποτάζ που θα είχε σα πρακτικό αποτέλεσμα ένα εκβιαστικό μποϊκοτάζ προϊόντων από όλους τους καταναλωτές».

Σύμφωνα με τον χημικό και τεχνολόγο τροφίμων, Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μίλησε στο zougla.gr, εάν κάποιος πιει έστω και μία γουλιά μολυσμένου αναψυκτικού μπορεί να υποστεί εγκαύματα β’ βαθμού σε φάρυγγα και λάρυγγα. «Επηρεάζονται τα όργανα του ανθρώπου. Το HCl είναι πολύ ισχυρό διάλυμα, όπως η χλωρίνη. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό μαρμάρων», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο καταναλωτής δεν μπορεί να αντιληφθεί με μία γουλιά την πρόσμιξη του οξέως με την coca cola. «Δεν έχει κακή οσμή. Ωστόσο είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από το ανθρακικό των αναψυκτικών», αναφέρει.

Ωστόσο, εάν κάποιος καταπιεί 100 ml υδροχλωρικού οξέος που είναι αναμεμειγμένο με coca cola, τότε θα υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην στοματική κοιλότητα (στόμα), την ρινική κοιλότητα, αλλά και το στομάχι. Κάποιος που έχει αδύνατο οργανισμό παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβες μη αναστρέψιμες και να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγή zougla.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο