Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΚΟΝΤΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΙΟΥΛΙΑ ΚΟΝΤΟΥ


Για την αποκατάσταση της αλήθειας προς κάθε κατεύθυνση, σχετικά με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κων/νας Τριάντη στην Τοπική Κοινότητα Χωστίων του Δήμου Θηβαίων.
Σας ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ τα εξής:
Το Υποργείο Παιδείας, στα πλαίσια των αποφάσεων συγχώνευσης ή κατάργησης Σχολείων σ’όλη την Ελλάδα, απευθύνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας Έκπαίδευσης, προκειμένου να εισηγηθούν για την συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων της κάθε περιοχής. Η Πρωτ/θμια Έκπάιδευση ζητά την γνωμοδότηση της οικείας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ενώ παράλληλα ζητείται και η απόψη της Τοπικής Κοινωνίας του χωριού ή της πόλης στην οποία ανήκει κάθε σχολείο και του Συλλόγου Γονέων του κάθε σχολείου, οπότε  στην συνέχεια εισάγεται το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του κάθε Δήμου, για να αποφασίσει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο των Χωστίων του Δήμου Θήβας.
Μετά την εισήγηση της Πρωτ/θμιας Έκπαίδευσης και την γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδέιας το θέμα εισήχθη, προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση αυτού την 9-12-2013. Στην συνεδρίαση του ΔΣ προέκυψε όμως ότι, η Τοπική Κοινωνία των Χωστίων, λόγω μη συγκέντρωσης των μελών της, δεν κατάφερε να ασχοληθεί με το θέμα, αλλά ούτε και από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου υπήρξε απόφαση.
Για αυτόν τον λόγο, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας ανέβαλε ΟΜΟΦΩΝΑ, την συζήτηση του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση αυτού την 16-12-2013.
Στο μεσοδιάστημα αυτό, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χωστίων, Κων/να Τριάντη, η οποία εξελέγη με τον Συνδυασμό της αντιπολίτευσης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ», καπηλευόμενη την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου και εκμεταλευόμενη την ευαισθησία των κατοίκων για το συγκεκριμένο θέμα του σχολείου, παντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, εξέδωσε Ανακοίνωση χωρίς την σύμφωνη γνώμη των μελών του Τοπικού Συμβουλίου των Χωστίων, για το περιεχόμενο αυτής, την οποία ανάρτησε σε πολλά σημεία των Χωστίων.
Με την Ανακοίνωση αυτή, στρέφεται εναντίον της Πλειοψηφίας του ΔΣ και του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αλλά και εναντίον του προσώπου μου, με Συκοφαντίες, ΨΕΥΔΕΙΣ ισχυρισμούς και ΑΝΑΛΗΘΗ γεγονότα, τα οποία δήθεν ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ Θήβας κατά την 9-12-2013 και αφορούν το κλείσιμο του σχολείου των Χωστιών. Προς τούτο θεωρώ χρέος μου και
ΔΙΑΨΕΥΔΩ
ολοκληρωτικά το περιεχόμενο της κατάπτυστης Ανακοίνωσης, διότι από τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της 9-12-2013 συνεδρίασης του ΔΣ Θηβας ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ:
1) ότι, ουδέποτε εγώ προσωπικά αλλά και ο Συνδυασμός του Δημάρχου στον οποίο ανήκω, εκφράσαμε την άποψη να κλείσει το σχολείο των Χωστίων, με το πρόσχημα ότι έχει αλλοδαπούς μαθητές.
2) ότι η αναβολή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας  δόθηκε με παρέμβαση από όλους τους συνδυασμούς και ΟΧΙ με παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης, στον οποίο ανήκει η  Κων/να Τριάντη, η οποία  υπογράφει την Ανακοίνωση.
Από την Ανακοίνωση αυτή ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας της Κων/νας Τριάντη τους οποίους μόνο η ίδια γνωρίζει και ενδεχομένως οι καθοδηγητές της. Με την εν λόγω Ανακοίνωση επιχείρησε να υποβαθμίσει την νοημοσύνη των κατοίκων των Χωστίων, κάτι που είναι σίγουρο ότι δεν το πέτυχε.
Είναι λυπηρό σήμερα να υιοθετούνται τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές από αιρετούς Συμβούλους, με σκοπό να διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες αντί να τις ενώνουν.
Τα συμπεράσματα ανήκουν σ’ολους ΕΣΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ.


  Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
                                                        Ιουλία Ιωαν. Κοντού
                                                      Δημοτική Σύμβουλος





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο