Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

“Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” : ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ      ΘΗΒΑ24/12/2013
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”                             ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.153
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    6944743524- 6979133908-6978353438



Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η εργοδοσία της επιχείρησης ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ προχώρησε σε 6 απολύσεις εργατών και προειδοποίησε για άλλες 2 το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για στοχευμένες απολύσεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργατών. Το σωματείο τους, την Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και την αταλάντευτα ταξική γραμμή που ακολουθεί στο κίνημα χτυπάει η εργοδοσία. Απ’ αυτούς θέλει να απαλλαγεί για να επιβάλλει δουλειά χωρίς σύμβαση, με μισθούς 511€ και 586€, χωρίς ωράρια και άλλα δικαιώματα.
Άμμεση ήταν η απάντηση των εργαζομένων με το σταμάτημα της παραγωγής όταν κοινοποιήθηκε η πρώτη απόλυση. Την επόμενη μέρα, συνήλθε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου ομόφωνα αποφάσισε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 23/12/2013, η οποία και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, έχοντας και τη συμπαράσταση σωματείων, της Ο.Ε.Χ.Β.Ε., συνδικαλιστών και εργαζομένων της περιοχής, παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες του βιομήχανου, του απεργοσπαστικού του μηχανισμού και την επιτήρηση της αστυνομίας που έσπευσε σε βοήθειά του.
Στη συνέχεια η Γ.Σ. των εργαζομένων αποφάσισε νέα 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 24/12/2013.
Οι Απεργοί σήμερα το πρωί ήρθαν αντιμέτωποι με τον μηχανισμό της εργοδοσίας και διμοιρίες ΜΑΤ που τέθηκαν στην υπηρεσία του βιομήχανου για να σπάσουν την Απεργία και προχώρησαν σε 8 συλλήψεις εργατών, επιβάλλοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» που η συγκυβέρνηση έχει για προμετωπίδα για να περάσει τη βάρβαρη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της.
Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε τις πρακτικές κυβέρνησης και εργοδοσίας, που στόχο έχουν να χτυπήσουν όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, τα ταξικά σωματεία και τους πρωτοπόρους εργάτες, για να μετατρέψουν ανενόχλητοι σε σύγχρονα κάτεργα τα εργοστάσια με εργάτες φθηνούς, χωρίς δικαιώματα, κυριολεκτικά σύγχρονους σκλάβους.
Καλούμε τους συναδέλφους του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ να συσπειρωθούν ακόμη πιο αποφασιστικά στο σωματείο τους, να παλέψουν συλλογικά για τη δουλειά και τα δικαιώματά τους, να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία «να τους περάσει τις αλυσίδες που χαλκεύει». Οι ίδιοι άλλωστε το γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Οι ίδιοι έχουν αφήσει παρακαταθήκη τον πάνω από 70 μέρες μεγαλειώδη και νικηφόρο απεργιακό αγώνα του 2009.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Θα σταθούμε δίπλα τους, στις αποφάσεις που θα πάρουν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο