Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η Χριστουγενιάτικη θεατρική παράσταση απο το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας....με πολλά μηνύματα !!!

Το γράμμα του Αι Βασίλη δεν έχασε τελικά τον δρόμο ……αλλά άνοιξε  νέους δρόμους στα ταλέντα, στην αγάπη για δημιουργία και προσφορά  και   έστειλε το δικό του μήνυμα στην ανταπόκριση για αλληλεγγύη – από και προς -  τους συνανθρώπους μας.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου  μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Μικρασιατών Θήβας,  πρόσφεραν στους μικρούς αλλά και πιο μεγάλους φίλους της πόλης μας μια παράσταση έκπληξη,  βασισμένη στο παραμύθι της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη και σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Μπρίκα . Οι συνήθεις ύποπτοι της μέχρι πριν λίγο καιρό μικρής θεατρικής μας παρέας που μεγαλώνει,  Μαρίζα Βέκιου, Σαπφώ  Μακρή,  Λεμονιά  Κουτσοβασίλη, με τον Σταμάτη Μπρίκα και τη Δήμητρα Κουρή, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν  μια παράσταση για παιδιά μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων που ευχαρίστησε και ενθουσίασε  για την ποιότητα του όλους όσους χώρεσαν και το παρακολούθησαν.
Ένα παραμύθι που ψυχαγώγησε τους λιλιπούτειους κατοίκους της πόλης μας        αλλά μας  δίδαξε  και μας ξαναθύμισε έννοιες ξεχασμένες όπως το θάρρος, η δύναμη, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός η αγάπη και η προσφορά.

Το Σ.Φ.Ε. θυμήθηκε τις δόξες του παρελθόντος μιας και χρειάστηκε η βοήθεια του Τάσου Τσακίρη που μας διέθεσε πολλές επιπλέον καρέκλες από την επιχείρηση του για  να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι κατέκλυσαν την πολύ  ζεστή και φιλόξενη αίθουσα.

Ευχαριστούμε όσους  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και ιδιαίτερα τα παιδιά που με το ζεστό τους χειροκρότημα, αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο, τους συντελεστές της παράστασης.

Η παρουσία τόσο πολλών παιδιών δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους και αδιάφορους. Για όλα αυτά τα παιδιά εμείς στην Ένωση,  έχουμε χρέος με τις μικρές μας οικονομικές δυνατότητες να μην τα αφήσουμε ούτε στιγμή να χάσουν την ελπίδα
Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας οφείλει να συμβάλει και να στηρίξει την επιθυμία των  συμπολιτών μας να εκφραστούν μέσα από το θέατρο και ιδιαίτερα τα παιδιά.
Αυτό  επιτάσσει  η  διαρκής προσπάθεια της στον πολιτισμό αλλά και η διαχρονική ανιδιοτελής προσφορά της στην βελτίωση της καθημερινότητας για τους συμπολίτες αλλά και  την πόλη μας.




Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την βοήθεια τους :

Το Δ.Σ. του Σ.Φ.Ε. για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.
Τους Σχολικούς Συμβούλους 3ης & 4ης Π. Ε. & ΠΑΝ Βοιωτίας Μπασαγιάννη Ελευθερία , Γεωργαντά Απόστολο, και Ζουγανέλη Άννα
Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας
       «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» που  μας  στήριξε με τον δικό του τρόπο.
Τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Θήβας Γιώργο Πανάγου για την διάθεση του σκηνικού και του στολισμού της αίθουσας
Τους σκηνοθέτες του θεατρικού εργαστηρίου Ράνια Νταλαχάνη και Βασίλη Βαλέρη για τα κουστούμια και την κατασκευή των μασκών.
Την Σαπφώ Μακρή για την πολύτιμη βοήθεια της στο σκηνικό και τις μάσκες
Τον Άγγελο Καλύβα για το άψογο αποτέλεσμα σε ήχο και φωτισμό.
Τον Άγγελο Μαρίνη για τις φωτογραφίες


Παραβρέθηκε εκ  μέρους του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κκ. Γεωργίου
( Έλειπε εκτός Βοιωτίας ) ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης
π .Παναγιώτης Κανιάρης υπεύθυνος της «ΑΡΩΓΗΣ» στη Θήβα που ευχαρίστησε  την Ένωση Μικρασιατών και το Θεατρικό Εργαστήρι για την πρωτοβουλία αυτή.
Η ανταπόκριση όλων όσων συμμετείχαν και προσέφεραν,  ήταν εντυπωσιακή γιατί ξεπέρασε κατά πολύ οποιοδήποτε αντίτιμο εισιτηρίου μιας και  προαιρετικά  προσφέρθηκαν τρόφιμα και γάλα για τους συνανθρώπους μας  που χρειάστηκε η αναζήτηση  μέσων για τη μεταφορά τους .

Παραβρέθηκαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Χαλβατζής, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηλίας Τραμπάκουλος οι Διευθύντριες Νηπιαγωγείων,     5  ου  Θήβας Στέλλα Σύρου, και Καπαρελίου  Άννα  Καρύδη-Πηρουνάκη, ο πρώην   Διευθυντής του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα Κλήμης Πηρουνάκης ,  Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί από  τα σχολεία της πόλης μας και αρκετοί γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους.

Το Θεατρικό Εργαστήρι  συνεχίζει  τα  μαθήματα κάθε Κυριακή με 3 τμήματα (παιδικό- εφήβων-ενηλίκων) με την καθοδήγηση δύο σπουδαίων και υπέροχων δασκάλων του θεάτρου, των σκηνοθετών Ράνιας Νταλαχάνη και  Βασίλη Βαλέρη  που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην θεατρική μας συντροφιά.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  , &  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ  ΤΟ 2014.
Το νέο Έτος μαζί με υγεία και προκοπή που ευχόμαστε να έχουμε ,  ας ελπίσουμε να  φέρει και φώτιση σε όλους μας αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την τύχη της πόλης και της πατρίδας μας.  
 

                                                                                Το Δ.Σ. της Ε. Μ. Θ.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο