Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Στρατόπεδο “ιδιωτικής πρωτοβουλίας” η Θήβα! Απίστευτες καταγγελίες από φαντάρους


25/12/2013

Στη Θήβα λειτουργεί …πιλοτικά υποτίθεται το πρώτο ιδιωτικό ΚΨΜ! Ο επιχειρηματίας πάει πολύ καλά και παρά το θόρυβο που έκαναν οι νεοσύλλεκτοι και οι οικογένειές τους δεν ταρακουνήθηκε. Μείωσε τις τιμές σε κάποια προϊόντα κατά…20 λεπτά κι ούτε γάτα,ούτε ζημιά!

Αλλά είναι μόνο το ΚΨΜ ιδιωτικό στη Θήβα; Αν όλα όσα καταγγέλουν νεοσύλλεκτοι έχουν έστω και δόση αλήθειας αναρωτιόμαστε στο ΓΕΣ τι περιμένουν για να επέμβουν;

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες που έχει η ο Σπάρτακος και η επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων:

•Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ Μας γράφει συνάδελφος: «Είχα ενημερωθεί από το diktiospartakos.blogspot.com πως οι φωτογραφίες τουλάχιστον στο ΚΕΠΒ βγαίνουν από ιδιώτη φωτογράφο που έχει το μαγαζί του μέσα στο στρατόπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος αυτός ακολουθεί με ζήλο ελληνίδας μάνας τους φαντάρους. Σε κάθε περίσταση όπως πχ οι βολές για να μπορέσει να μαζέψει 3ευρα και 2ευρα από τους αφελείς που θα βγάλουν φωτογραφίες με το όπλο ή θα θέλουν σε dvd την τελετή ορκωμοσίας. Μπαίνοντας στο φωτογραφείο, και αφού έβγαλα την φωτογραφία της ταυτότητας, ο νεαρός (πιθανότατα γιος του) φωτογράφος με ύφος σερβιτόρου του Κολωνακίου με προσκάλεσε, χαριτολογώντας να βγάλω φωτογραφία με τον μπερέ μπροστά σε φόντο δάσους. Κόμπλαρε δε όταν τον ρώτησα αν θα τις χρεωθώ και μου είπε πως ναι. Οπότε του επέστρεψα τον μπερέ και ευτυχής που γλύτωσα 12 ευρώ, συνέχισα την διαδικασία.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις οι νεοσύλλεκτοι της Σειράς ΣΤ’ ΕΣΣΟ, κατάλαβαν ότι με δόλο ο φωτογράφος υποχρέωνε τους συναδέλφους να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, αφαιρώντας τους 12-9-6-5 ευρώ κατά περίπτωση, πήραν την εξής πρωτοβουλία. Προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες της κατάταξης των επόμενων ημερών, ενημερώνοντας τους κατατασσόμενους για την απάτη του φωτογράφου. Έτσι πολλοί γλύτωσαν τα χρήματα τους. Στην συνέχεια, ουσιαστικά ο φωτογράφος μεταβλήθηκε σε παλιάτσο της μονάδας και τα γιούχα ήταν καθημερινή υπόθεση.

WIND: ΕΠΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ WIND ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ-  ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ 12 ΕΥΡΩ!
Πρωτόγνωρες και εξίσου προκλητικές μεθοδεύσεις ακολουθεί πλέον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όπως μας καταγγέλθηκε, τις μέρες κατάταξης των νεοσύλλεκτων της ΣΤ Σειράς στο ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας, για πρώτη φορά, πωλητές της WIND βρέθηκαν μέσα στο στρατόπεδο, για να πουλήσουν κάρτες στους στρατιώτες. Και βέβαια η άδεια δόθηκε από το Πεντάγωνο! Λέγοντας ότι το σήμα των υπολοίπων εταιρειών χάνεται στο ΚΕΝ Θήβας –κάτι που δεν ισχύει-, ώθησαν τους συναδέλφους να αγοράσουν κάρτες της εταιρείας που κόστιζαν 12 ευρώ. Οι συνάδελφοι φαντάροι, γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι πιάστηκαν κορόιδα, καθώς τα κινητά τους τηλέφωνα με διαφορετική σύνδεση δούλευαν μια χαρά. Άρα, με έντεχνο τρόπο έχασαν 12 ευρώ, οι φαντάροι που αμείβονται με 8.7 ευρώ και αισθάνονται τόσο ευάλωτοι τις πρώτες μέρες της υποχρεωτικής στράτευσης. Ένιωσαν ότι εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη επικοινωνίας τους με την οικογένεια, τους φίλους και γνωστούς τους, καθώς όλοι γνωρίζουν την ψυχολογία του νεοσύλλεκτου φαντάρου, την ανάγκη του να μην αποκοπεί.
Γονείς και συνάδελφοι στρατιώτες όχι μόνο μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε τις καταγγελίες τους, αλλά εκφράζοντας την οργή τους, αναρωτιούνται: Πως; Ποιος; Στο πλαίσιο οιων διατάξεων, επέτρεψε σε πωλητές μιας τηλεφωνικής εταιρείας να πουλούν τα προϊόντα τους, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία της διοίκησης της μονάδας;

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ Διαβάζουμε από επιστολή συναδέλφου: «Τυχερός ομολογώ στάθηκα και σε αυτό το κομμάτι καθώς μπήκα σχετικά νωρίς, βρήκα καινούρια ρούχα, καινούρια άρβυλα και πετσέτες… όχι πολύ χρησιμοποιημένες. Λίγες μέρες αργότερα βέβαια, σε αγγαρεία στην αποθήκη ρουχισμού , υπαξιωματικός ανέφερε σε νεοσύλλεκτους πως “οι πετσέτες και τα λοιπά είδη που μυρίζουν περίεργα ή είναι ελαφρά βρεγμένα, είναι αποτέλεσμα της λάθος αποθήκευσης τους και της υγρασίας του στρατοπέδου”. Ενώ η πραγματικότητα βρίσκεται απλά στο ότι είναι χρησιμοποιημένα τις περισσότερες φορές. Μελανότερο σημείο πάντως ήταν το ότι δεν μοιράστηκαν παντόφλες και πουλόβερ τα οποία όμως μας μοίρασαν λίγες μέρες αργότερα ύστερα από διαμαρτυρίες και αφού πολλοί αρνιούνταν να κάνουν μπάνιο ή να βγουν στο κρύο». Να προσθέσουμε ότι πλέον το ΓΕΣ σχεδιάζει την συστηματικά οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων απαιτώντας ή την επιστροφή πουλόβερ-μπουφάν ή την καταβολή τιμήματος (22 ευρώ το πουλόβερ), απειλώντας ότι διαφορετικά δε θα δίνει Απολυτήριο. Λεπτομέρεια: τα ίδια πουλόβερ πουλούν τα στρατιωτικά Πρατήρια προς 19 ευρώ!

ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ: ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΑ ΖΩΥΦΙΑ! Αξίζει να διαβάσουμε τις επισημάνσεις του συναδέλφου και να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα για το τι ταΐζει ο Στρατός τους φαντάρους, αλλά κυρίως γιατί.
«Επόμενος σταθμός στη νεοσύλλεκτη ζωή μου υπήρξαν τα μαγειρία. Το κρύο φαί λόγω χαλασμένων θερμοθαλάμων ή έλλειψης αυτών, οι μικρές μερίδες στο κατά τα άλλα όντως άρτια μελετημένο πρόγραμμα σίτισης, μάγειροι που προσπαθούν να φτιάξουν κάτι που να τρώγεται από τα λιμασμένα φαντάρια και το ψυχαναγκαστικό “όποιος τρώει να σηκώνεται να φεύγει, δεν χωράτε όλοι”.
Στο ζήτημα “μαγειρία” θα επιμείνω, καθώς με δύο φορές υπηρεσία είδα πράγματα που νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ. Εξαιρώντας τους υπαξιωματικούς και τους λοιπούς αξιωματικούς των οποίων τα βίτσια πρέπει να ανέχονται οι σιτιστές και οι έχοντες υπηρεσία στα μαγειρία , η καθαριότητα και οι προμήθειες αποτελούν σοβαρά ζητήματα στα εστιατόρια κάθε μοίρας. Φανταστείτε την έκπληξη κάποιου που για σαπούνι του δίνουν ένα μπουκάλι sprite που περιέχει ένα μέρος υγρό πιάτων, ενάμιση μέρος ξύδι, 4 μέρη νερό (τουλάχιστον) και το οποίο αφού μοιραστεί αραιώνεται ξανά και ξανά για να φτάσει για αρκετές μέρες ώστε ο επόπτης εστιατορίων να μην ζητήσει άλλο από τον ανεφοδιασμό. Αναρωτιόμαστε ύστερα για τους αδιαφανείς πάτους γυάλινων ποτηριών και τους λαδωμένους δίσκους. Ζουμερή λεπτομέρεια: τα εστιατόρια τις πρώτες μέρες αντί για σφουγγάρια (ναι , αυτά που κάνουν 50 λεπτά στην λαική) είχαν μόνο βρώμικα vetex! Ζουμερή λεπτομέρεια no2: η ευφυέστατη ιδέα υπαξιωματικού να γίνει λάντζα με νερό το οποίο θα μεταφέρεται σε κανάτες από βρύσες κοντά σε μαγειρία με κομμένο νερό και θα ξεπλένει τους -με το παραπάνω μείγμα- σαπουνισμένους δίσκους, καθώς για πάνω από δέκα ώρες το μισό στρατόπεδο δεν είχε νερό.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Και επανέρχομαι στο θέμα ποιότητας υλικών. Πέρα από τις ντομάτες, το λάχανο και το γάλα, τα υλικά είναι άκρως αμφισβητούμενης ποιότητας. Όπως και οι extra πρωτεΐνες στον αρακά (βλέπε συμπαθές πολύποδο το οποίο ψαρεύτηκε από ένα καζάνι) ή στο κοτόπουλο (βλέπε αράχνες)!
Πάει στο διάολο η ποιότητα όμως, έστω δεχόμαστε πως είναι στρατός. Τι γίνεται με την ποσότητα; Είναι αλήθεια πως κάποιο μέρος από τα περισσευούμενα φαγητά φορτώνεται σε τάπερ προς άγνωστο φιλανθρωπικό οργανισμό. Είναι επίσης αλήθεια όμως πως ταψιά/καζάνια με μακαρόνια, λουκάνικα, βοδινό, αρακά, ρύζι, ψάρι κ.α καταλήγουν στα σκουπίδια καθημερινά παρά τις αντιρρήσεις των σιτιστών. Μόνο την τελευταία βδομάδα ο κύριος ταξίαρχος έδωσε την έγκριση του για δεύτερη μερίδα εφόσον αυτή υπάρχει, κάτι που πανηγυρικά έγινε δεκτό από τους φαντάρους».
Δε πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην συσχέτιση της προσφερόμενης τροφής, με την ύπαρξη των ιδιωτικών ΚΨΜ, που σύμφωνα με τους πιο μέτριους υπολογισμούς κερδίζουν 500000 ευρώ μηνιαίως!

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΨΜ
Όσον αφορά τα ΚΨΜ, ενημερωτικά κυρίως για τους νεοσύλλεκτους της Α’ ΕΣΣΟ 2014 που θα καταταγούν στο ΚΕΠ, ξεκίνησε την λειτουργία του και το κεντρικό ΚΨΜ το οποίο βρίσκεται κοντά στα υπηρεσιακά κτήρια. Οι πωλήτριες δε, μας είπαν πως σύντομα θα λειτουργεί και μίνι-σουβλατζίδικο στον ίδιο χώρο, . Συνάδελφος επισημαίνει: νόμιζα ότι ο στρατιωτικός καφές θα είναι φθηνός. Αντ’ αυτού αντίκρισα στο ΚΨΜ ιδιωτική εταιρεία την οποία ως φίρμα την είχα γνωρίσει και στα φοιτητικά μου χρόνια, όταν φοιτούσα σε ΤΕΙ. Γρήγορα, λοιπόν, κατάλαβα ότι το φθηνό ΚΨΜ ήταν παρελθόν. Όταν έφθασα στο ταμείο, πληρώνοντας τον φραπέ 1,30 ευρώ, κατάλαβα επίσης ότι ο καφές πλέον είχε περάσει στη σφαίρα της πολυτέλειας, αφού οι τιμές σε όλα τα προϊόντα του ΚΨΜ ήταν αρκετές φόρες επάνω ακόμη και σε σχέση με τις τιμές σε ένα super market. Ο φαντάρος όμως δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από πού θα ψωνίσει διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν του ΚΨΜ. Ύστερα από αρκετά παράπονα από όλους σχεδόν τους συναδέλφους του κέντρου, η επίσημη απάντηση από τη διοίκηση ήταν ίδια, ότι «η σύμβαση έχει υπογραφεί από το υπουργείο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά μόνο να μεταφέρουμε τα παράπονά σας». Ανεπίσημα βεβαία αρκετά είναι τα στελέχη τα οποία αγανακτούν με την λογική που αντιμετωπίζει τον φαντάρο και τους ίδιους σαν ευρώ. Πολλοί ήταν οι φαντάροι που αποφάσισαν να φέρουν στον θάλαμό τους σύνεργα παρασκευής καφέ και να κεράσουν τους συναδέλφους. Οι φαντάροι, που με χίλιες δυσκολίες και βάσανα τα βγάζουμε πέρα με το χαρτζιλίκι που μας στέλνουν από το σπίτι, δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεζουμίζει η εταιρία που έχει αναλάβει το ΚΨΜ. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τελικά να επανέλθουν οι τιμές στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονταν πριν. Να προσφέρονται δωρεάν στους στρατιώτες με οικονομικά προβλήματα.
Άλλος συνάδελφος προτείνει: «Αν οι οπλίτες δεν κάνουν κάποια κίνηση, το ΚΨΜ θα συνεχίζει να θησαυρίζει εις βάρος μάς. Νομίζω, και το λέω αφού έχω φάει σχεδόν κάθε μέρα στο εστιατόριο του κέντρου, πως όλοι μπορούμε να γλυτώσουμε τα λεφτά του ΚΨΜ ή τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό τους. Ένα κουτί νεσκαφέ, ζάχαρη και ένα σέικερ είναι σίγουρα πιο οικονομικά από το 1.40 του φραπέ και μπορεί να τα πάρει κάποιος στο πρώτο επισκεπτήριο».
Τέλος, δεσμευόμαστε ότι δε πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας αν ο Ιδιώτης δε φύγει από τα ΚΨΜ.
ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΠΒ
«Στο ΚΕΠΒ Θήβας κατοικεί αγέλη προσφιλών τετράποδων. Δε γνωρίζω κτηνιατρική αλλά φαίνονται άρρωστα (πολύ ερυθρό δέρμα, κατά τόπους μόνο τρίχωμα , ανοιχτές πληγές , μετα βίας κινούνται/τρώνε κ.α). Το σίγουρο είναι πως βασανίζονται. Η αιτία θα μπορούσε να περικλείεται στο “τρώνε ότι και εμείς χωρίς να κάνουν εμβόλια”. Όταν ρωτήθηκε αξιωματικός για το αν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος στο στρατόπεδο, η απάντηση που λάβαμε ήταν “μην ταίζετε τα σκυλιά”. Δεν γνωρίζω κατά πόσο γίνεται να γιατρευτούν και αν η ευθανασία είναι πιο ανθρωπινή λύση, το σίγουρο είναι όμως πως πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα απο θέμα υγιεινής αμφοτέρων και για να μην ταλαιπωρούνται τα ζωντανά. Θετικό της όλης υπόθεσης, η πεισματική άρνηση υπακοής των φαντάρων στο (ηλίθιο τουλάχιστον) πρόσταγμα του αξιωματικού. Διαβάζοντας για τα σκυλιά στο ΚΕΝ Αυλώνας ελπίζω ότι τα αδέσποτα του ΚΕΠΒ θα έχουν καλύτερη μοίρα».


armynews

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο