Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας με ανησυχία παρακολουθεί το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι Δημόσιες δομές Υγείας του Δήμου μας.


Σοβαρή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση  στον διορισμό της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς-Θήβας.

Τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Τεχνολογικού και Διοικητικού προσωπικού που παραμένουν και αυξάνονται τόσο από μετακινήσεις προς άλλα Νοσοκομεία της Υγ. Περιφέρειας όσο και από συνταξιοδοτήσεις. 

Την συνεχιζόμενη απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπου ακόμα παραμένει  σχέδιο επί χάρτου. 


Την μη κάλυψη με Ιατρούς των Περιφερειακών ιατρείων και την καθυστέρηση στην αποπληρωμή εφημεριών. 

Την έλλειψη κατάλληλου εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού. Την έλλειψη σε Υγειονομικά υλικά, αντιδραστήρια και φάρμακα των Νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας.

Τις μεγάλες καθυστερήσεις και περικοπές στις πληρωμές των εργαστηριακών Ιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ που τους έχουν οδηγήσει σε επίσχεση εργασίας και αναγκαστικής πληρωμής των εξετάσεων από τους ασφαλισμένους.

Την πιθανολογούμενη κατάργηση του Νοσοκομείου Θήβας και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (με την καλλιεργούμενη άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο ανά Νομό).

Την ανυπαρξία  ενός καλού σχεδιασμού οργάνωσης της Δημόσιας Υγείας τόσο στο επίπεδο του Δήμου όσο και στο επίπεδο του Νομού.

Την αποφυγή τέλος ενός κοινωνικού διαλόγου με την συμμετοχή των πολιτών, των επιστημονικών φορέων , και των θεσμικών οργάνων όπως του Δήμου για τα θέματα της Υγείας που αφορά κατ΄εξοχήν τους πολίτες, για τις μέχρι τώρα υποβαθμισμένες  σε μεγάλο βαθμό παρεχόμενες υπηρεσίες που έχουν σοβαρές και πολλές φορές ανεπανόρθωτες συνέπειες για την Υγεία και την ζωή τους.

Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας πιστεύει ότι πολλές λύσεις θα μπορούσαν να προωθηθούν ακόμα και χωρίς μεγάλη επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που θα άλλαζαν το τοπίο στην Δημόσια Υγεία της περιοχής μας με υψηλού βαθμού παρεχόμενες υπηρεσίες  προς τους πολίτες, που θα τους ανακούφιζαν ακόμα και οικονομικά εφόσον τώρα είναι αναγκασμένοι να προσφεύγουν στην ιδιωτική Υγεία.   

Προτάσεις υπάρχουν με νέο σχεδιασμό, ανακατανομή κονδυλίων που αυτή την στιγμή πηγαίνουν για άχρηστες δαπάνες (π.χ. ενοικιάσεις κτιρίων ενώ υπάρχουν δημόσια και ανεκμετάλλευτα κτίρια), ανακατανομή των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ από την ιδιωτική υγεία στην οργάνωση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας ( εδώ μπορεί να γίνει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων), ανακατανομή του Προϋπολογισμού και των προσλήψεων εντός της Υγειονομικής Περιφέρειας ώστε να υπάρχει ισομερής καταμερισμός ανάλογα με τον πληθυσμό και τις ανάγκες του και όχι να ευνοούνται προνομιακά κάποιες περιοχές σε βάρος άλλων όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Δεν διαπραγματευόμαστε την κατάργηση του Νοσοκομείου της Θήβας που εξυπηρετεί πλήθος αναγκών της περιοχής μας και επιπλέον ζητούμε την αυτοτέλεια του.

Προτάσεις υπάρχουν, διάλογος θα υπάρξει; Υλοποίηση ενός καλά οργανωμένου σχεδίου αναβάθμισης των δομών Δημόσιας Υγείας θα υπάρξει;

ΘΗΒΑ                                         7/4/2016



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΕΣΥ ΓΙΑΝΝΗ ..... ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΡΕΜΗΣΕ ΓΙΑΤΙ..........ΞΕΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο