Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μας προκαλεί τουλάχιστον υποψίες η οργανωμένη προσπάθεια πολύ συγκεκριμένων, μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού γονιών του σχολείου μας να σπείρουν το φόβο, το δηλητήριο του ρατσισμού και το μίσος ενάντια σε ανήλικα παιδιά.
Μεμονωμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων κάλεσαν σε «συνάντηση» την Κυριακή 11/12 με θέμα την εναντίωση στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Για να εκμεταλλευθούν τα αισθήματα των ανενημέρωτων γονέων έσπειραν ανυπόστατες φήμες. Ότι σε μια βδομάδα θα έρθουν προσφυγόπουλα στο σχολείο μας, τη στιγμή που στο πρώην εργοστάσιο Σαγίρογλου, όπου πρόκειται να έρθουν πρόσφυγες, γίνονται ακόμα εργασίες. Ότι τα προσφυγόπουλα θα είναι στις ίδιες τάξεις με τα παιδιά που ήδη φοιτούν, ενώ όπου έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση προσφυγόπουλων, αυτή γίνεται σε απογευματινές ώρες. Λένε συνειδητά ψέματα.
Είναι ντροπή πατέρες και μητέρες μαθητών να στοχοποιούν ανήλικα παιδιά, που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους εξαιτίας των πολέμων, κυνηγήθηκαν και δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι θα τους ξημερώσει.
Οι μεμονωμένοι αυτοί «γονείς» δεν κινητοποιούνται από πραγματική έγνοια για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας. Αν ήταν έτσι, θα διεκδικούσαν πλήρη κάλυψη υγείας και περίθαλψης για τα προσφυγόπουλα, πρόσβαση στην εκπαίδευση, αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας ώστε να μπορέσουν να πάνε στις χώρες που θέλουν , να μην εγκλωβιστούν στην Ελλάδα κάτω από άθλιες συνθήκες.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να καλλιεργήσουν το φασισμό, το μίσος ενάντια στα θύματα των πολέμων, να βγάλουν λάδι όσους προκαλούν τον πόλεμο, τη προσφυγιά, τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
Αυτές οι κραυγές πρέπει να απομονωθούν.
Καλούμε όλους τους γονείς να διεκδικήσουμε σύγχρονη, πραγματικά δωρεάν παιδεία και υγειονομική περίθαλψη για τα παιδιά μας.
Όποτε κι αν έρθουν προσφυγόπουλα στην περιοχή μας να τα υποδεχτούμε με αγάπη κι αλληλεγγύη, να απαιτήσουμε από το κράτος, και όχι από τις διάφορες ΜΚΟ, την πλήρη υγειονομική περίθαλψή τους, ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στην επόμενη γενική Συνέλευση να σκεφθούμε ψύχραιμα σαν γονείς, όχι σαν κυνηγοί κεφαλών. Να μην παρασυρθούμε από τις φήμες, τον αποπροσανατολισμό και το δηλητήριο του φασισμού.

ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο