Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων Ν. Φωκίδας

Εντάχθηκε το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων (εργοστάσιο κομποστοποίησης) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Νομού Φωκίδας Β΄ φάση με κωδικό ΟΠΣ 5001154 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης», συνολικού προϋπολογισμού 8.401.683,03 ευρώ. 


Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων (εργοστάσιο κομποστοποίησης) δυναμικότητας 6.000tn ετησίως προδιαλεγμένων οργανικών και πράσινων αποβλήτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Ν. Φωκίδας, ετήσιας δυναμικότητας κατά μέσο όρο 20.000 tn/έτος και συνολικής δυναμικότητας 362.487 m3 (Α' ΦΑΣΗ - 13 ΕΤΗ) μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων. 

Το γήπεδο χωροθέτησης του έργου βρίσκεται στη θέση «Βαρτός» του Δήμου Δελφών, συνολικής έκτασης 139.500 m2. 

Επίσης, το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση υφιστάμενης χωμάτινης οδού πρόσβασης μήκους 1,325 km. 

Επιπλέον, περιλαμβάνει την προμήθεια του σταθερού εξοπλισμού της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων καθώς και προμήθεια κινητού εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ν. Φωκίδας και συγκεκριμένα προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας του ΧΥΤΥ Ν. Φωκίδας και της ΜΕΑ όπως: - Συμπιεστή απορριμμάτων - Ερπυστριοφόρο προωθητή - Χωματουργικό φορτηγό - Φορτωτή πρόσθιας φόρτωσης - Αναστροφέα σειραδιών - Δύο containers μεταφοράς υπολειμμάτων. 

Τέλος περιλαμβάνει την προμήθεια κάδων συλλογής των οργανικών απορριμμάτων {κάδους κουζίνας 10lt για το σύνολο των νοικοκυριών του Νομού Φωκίδας, δίτροχους κάδους αποκλειστικής χρήσης για το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων, των σχολικών κτιρίων, των νοσοκομείων και εν γένει των καταστημάτων εστίασης, δίτροχους ή τετράτροχους εξωτερικούς κάδους, χρώματος καφέ, που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία (όπου υπάρχει δηλαδή και σήμερα μπλε κάδος ανακύκλωσης) για τη διαλογή στην πηγή, βιοδιασπώμενες σακούλες, για χρονικό διάστημα 2 μηνών}. 

Σημειώνεται ότι για τις Δημοτικές Ενότητες Γραβιάς και Δεσφίνας, όπου θα ακολουθηθεί πιλοτικά το σύστημα διαλογής πόρτα-πόρτα, δεν περιλαμβάνονται εξωτερικοί κάδοι σε κεντρικά σημεία, αλλά κάδοι αποκλειστικής χρήσης για κάθε κτίριο. 

Το προαναφερόμενο έργο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της κατασκευής και αναμένεται η τμηματική ολοκλήρωσή του από τις αρχές του επόμενου έτους, σε πρώτη φάση ο ΧΥΤΥ και σε δεύτερη η Μονάδα Κομποστοποίησης. 

Το έργο της Φωκίδας αποτελεί ένα από τα 7 συνολικά έργα που έχει υποβάλλει προς ένταξη ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας στην ανοιχτή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ συνολικού προϋπολογισμού 107.692.236,52 και αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειάς μας με δημόσια συγχρηματοδότηση. 

Θήβα : 12/12/2016



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο