Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο ΚΑΠΗ Θήβας

Τον δικό τους όμορφο και λειτουργικό χώρο, έναν χώρο αγάπης και φροντίδας,  έχουν πλέον οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στη Θήβα, μετά την ολοκλήρωση του έργου "Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικού κτιρίου Δήμου Θηβαίων", έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” του ΕΠ "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013" .


Τα εγκαίνια του νέου δημοτικού κτιρίου του ΚΑΠΗ Θήβας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία της Αντιπεφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου,  του Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, Περιφερειακών, Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, συγχαίροντας τη Δημοτική Αρχή και όλους όσους κοπίασαν για να αναδείξουν αυτό το κτίριο λέγοντας χαρακτηριστικά:  “ Απόψε βιώσαμε στο κέντρο της ιστορικής πόλης των Θηβών ένα ξεχωριστό γεγονός μέσα στις αρνητικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την πατρίδα μας, ένα γεγονός με ξεχωριστή σημασία για τους ανθρώπους εκείνους που κουράστηκαν, που αγωνίστηκαν για να συμβάλλουν στο κοινό καλό, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.  Οι γονείς και οι παππούδες μας θα έχουν πλέον έναν χώρο που θα τους ξεκουράζει, θα τους στηρίζει και  θα τους προσφέρει ενίσχυση και ψυχαγωγία”.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας επεσήμανε ότι η σημαντικότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι το κτίριο αυτό βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Θηβών: “Σηματοδοτώντας ότι η τρίτη ηλικία είναι στις προτεραιότητες της αυτοδιοίκησης. Συγχαίρω τον Δήμαρχο Θηβαίων και τους συνεργάτες του γι' αυτό το υπέροχο έργο”.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους όσους ενεπλάκησαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του έργου, τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου και του Δ.Ο.Θ. τονίζοντας ότι : “Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η φροντίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας,  αποτελούσε και αποτελεί ρητή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και σήμερα γίνεται πραγματικότητα με τη μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ στο ανακαινισμένο αυτό δημοτικό κτίριο. Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί, στις ήδη υπάρχουσες δράσεις του ΚΑΠΗ ως δομή και του ΔΟΘ, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του. Το κτίριο που εγκαινιάστηκε σήμερα δεν είναι απλά ένα μεγάλο έργο. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει όραμα και θέληση  για έναν κοινό και καλό σκοπό, όλα γίνονται”.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ,  στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δράσεις του ΚΑΠΗ που ενισχύουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων της τρίτης ηλικίας, ευχόμενος “ο δημοτικός και ανακαινισμένος αυτός χώρος να είναι ένα απάνεμο λιμάνι μέσα στον οποίο θα  βρίσκουν παρηγοριά, συντροφιά και αγάπη τα μέλη του ΚΑΠΗ” .

Το ανακαινισμένο δημοτικό κτίριο που στεγάζει πλέον το ΚΑΠΗ Θήβας βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Επαμεινώνδου και Βουρδουμπά και πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο (ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΛ), τμήμα της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Θηβαίων, που αναβαθμίστηκε ενεργειακά με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις.


Στα αναμενόμενα οφέλη των εργασιών ανακαίνισης συμπεριλήφθηκε η μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των χώρων. Επί πλέον, εξοικονομήθηκαν χρήματα για το Δήμο με τη μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ του ΔΟΘ,  από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος.









Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο