Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Να ποιοι παίρνουν τα λεφτά και για ποιους πεινάτε!

Για συνολικό “κούρεμα” 100 δις (η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πολύ λιγότερα… ήδη είχε πέσει δια στόματος Βενιζέλου στα 70!) δίνουμε μόνο στις τράπεζες 90 δις!!! Και φυσικά να μη μιλήσουμε για τη λεηλασία των ταμείων…
Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί…

«Στη Βουλή η αύξηση των εγγυήσων προς τις τράπεζες κατά 30 δισ. ευρώ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:42


Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση των εγγυήσεων προς την Τράπεζα της Ελλάδος από 60 δισ. ευρώ σε 90 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr.
Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται στην Τροπολογία “Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις” -όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση- “αυξάνεται κατά 50% ενόψει των χρηματοοικονομικών συνθηκών που διαμορφώνονται, το συνολικό ποσό της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδος”.

Όπως είχε αναφέρει το Capital.gr η συγκεκριμένη απόφαση υλοποιείται καθώς οι ελληνικές τράπεζες μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αντιμετωπίζουν την διπλή πρόκληση τόσο του “αλμυρού” λογαριασμού της BlackRock όσο και την τελική εκτίμηση για τις “απώλειες” από το “κούρεμα” των ομολόγων.
Οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που αυξάνονται σε 90 δισ. ευρώ επιτρέπουν την συνέχιση της χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΤτΕ μέσω του ELA σε όποιο βαθμό και έκταση χρειασθεί στο διάστημα που τα ελληνικά ομόλογα θα παραμένουν εκτός ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο