Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Έφυγε η Υπουργός. Να φύγει και το «έργο» της.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Αποτυχημένη και ηττημένη έφυγε η Άννα Διαμαντοπούλου από το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας συσπειρώσει απέναντί της τη σύσσωμη και αποφασιστική αντίσταση του εκπαιδευτικού κόσμου και την αγανάκτηση της κοινωνίας.


Γεγονός που, στο παραπέντε των εκλογών, ανάγκασε τη μνημονιακή κυβέρνηση και τον δοτό πρωθυπουργό, να επιχειρήσουν την αποσύνδεση της εκπαιδευτικής πολιτικής από το όνομά της, μήπως και καταφέρουν να περισώσουν κάτι από την εκλογική τους πελατεία.


Η Υπουργός της Φωτοτυπίας και της Κατεδάφισης της Δημόσιας Παιδείας και Έρευνας, άφησε πίσω της ένα καταστροφικό «έργο»:

- Κατάργηση 1933 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οικονομικό στραγγαλισμό των υπολοίπων, με αποτέλεσμα την αποστέρησή τους από τις στοιχειώδεις υποδομές

- Υποβάθμιση των ειδικών, μουσικών και αθλητικών σχολείων

- Ευθεία επίθεση στο δωρεάν σχολικό σύγγραμμα (κατάργηση ΟΕΔΒ, σχολικών βιβλιοθηκών, η πρώτη σχολική χρονιά χωρίς βιβλία μετά την κατοχή)

- Εξαγγελία του Νέου Σχολείου των ατελεύτητων εξετάσεων, που εξοντώνουν «πρώτα το μαθητή»

- Μαθητές και μαθήτριες που πεινάνε και διώκονται για την εφηβική τους αντίδραση στην αυταρχική εξουσία

- Οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, εξώθηση χιλιάδων εκπαιδευτικών και ερευνητών στην ανεργία και την ελαστική απασχόληση

- Επιχείρηση Διάλυσης των δημόσιων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με περικοπή των πόρων για τη στοιχειώδη λειτουργία τους, εξάλειψη της φοιτητικής μέριμνας, καταστρατήγηση των δημοκρατικών λειτουργιών τους και κατασυκοφάντηση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, που δεν κατάφερε, ωστόσο, να λυγίσει.

Σήμερα έχει έρθει για όλους η ώρα των επιλογών.

• Για την εκπαιδευτική κοινότητα, ο ανυποχώρητος αγώνας για την προάσπιση της δημόσιας Παιδείας και του μορφωτικού αγαθού είναι μονόδρομος.

• Για το νέο Υπουργό Παιδείας, άνθρωπο που γνωρίζει καλά την ελληνική εκπαίδευση, όπως ο ίδιος δηλώνει, η μόνη αξιοπρεπής επιλογή είναι πολύ συγκεκριμένη: Άμεση αναστολή εφαρμογής όλων των ρυθμίσεων της προκατόχου του, συμπεριλαμβανόμενου του νόμου 4009/11 για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με το πάνδημο αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εργαζομένων και των φοιτητών.

• Για την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού οι μέρες των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν τελειώσει. Οι εκλογές τώρα είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο