Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Θέλουν να κλείσουν ξανά τα σύνορα τους στην Ελλάδα -και όχι μόνο!


ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΦΥΛΑΧΤΟ ΣΤΑΒΛΟ!

Το απύθμενο θράσος των …και καλά εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει όρια! Δεν φτάνει η ξεφτίλα στην οποία υποβάλλει το λαό και τη χώρα ο άξονας Γερμανίας-Γαλλίας-Αυστρίας-Βρυξελλών -σχετικά με το επαχθές χρέος, που παρά το ότι ακριβώς είναι επαχθές και θα έπρεπε για πολλούς να σταματήσουμε να το εξυπηρετούμε τουλάχιστον έως ότου ξεκαθαρίσει νομικά ποιος έχει την ευθύνη για τη γιγάντωσή του- οι …
ευρωεταίροι μας αναγκάζουν να ξαναδανειστούμε με ληστρικά επιτόκια και μνημόνια της ντροπής και της εξαθλίωσης ώστε να το ξεπληρώσουμε, τώρα μας απειλούν και με συνοριακό αποκλεισμό!

Ανήκουστο; Και όμως! Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από όταν γράφαμε πως η ΕΕ αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει μέρος του κόστους για τον φράχτη στον Εβρο, ο οποίος θα αποτελούσε άλλωστε και φράχτη συνόρων της ίδιας της ΕΕ, για να τολμήσουν χθες να βγουν σε συντονισμένη επίθεση κατά της ασφάλειας των συνόρων μας ο Γερμανός υπουργός δικαιοσύνης Χανς-Πέτερ Φρίντριχ και η υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και να ζητήσουν να ενταθούν οι έλεγχοι διαφορετικά θα κλείσουν τα σύνορά τους προς τη χώρα μας!

Την ίδια ώρα που και καλά δίνουν μάχη για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα (τυπικά, γιατί ουσιαστικά έχει ήδη συμβεί το κακό), την ίδια ώρα που αρνούνται να συγχρηματοδοτήσουν το μεγάλο έργο του φράχτη στα πρακτικά σύνορα της ΕΕ με την Ασία, την ίδια ώρα με περίσσιο θράσος εφτά υπουργοί (δικαιοσύνης και εσωτερικών) χωρών της ΕΕ δήλωναν έτοιμοι να καταργήσουν ένα θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών μελών αν η Ελλάδα δεν ελέγξει τα σύνορά της με τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κεφάλαια(!!!).

«Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν μία χώρα-μέλος δεν είναι ικανή να ασφαλίσει τα σύνορά της, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα», είπε μετά τη σχετική σύνοδο σε δημοσιογράφους ο απίθανος υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας και πρόσθεσε: «Είναι πιθανό να επανέλθουν οι διασυνοριακοί έλεγχοι όπως στην προ της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης εποχή; Θέλω να διαβεβαιώσω πως αυτό είναι ακόμα μέρος των συζητήσεών μας».

Τα προκλητικά σημεία των δηλώσεων του Φρίντριχ υπερθεμάτισε και η Αυστριακή ΥΠΕΣ Μικλ-Λάιτνερ που υπήρξε και προκλητικότερη χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας εμμέσως πλην σαφώς αφύλαχτο στάβλο!!! «Πρέπει αν πιέσουμε πολιτικά την Ελλάδα να εφαρμόσει τη σχεδιαζόμενη επιτροπή ασύλου τάχιστα γιατί αυτό το σύνορο της Ευρώοης, το ελληνικό, είναι ανοιχτό σαν πόρτα στάβλου» (!!!), είπε χαρακτηριστικά η Αυστριακή πολιτικός, η οποία όταν της επισημάνθηκε το θέμα του φράχτη του Εβρου αρκέστηκε να πει πως: «Οι φράχτες ανήκουν στο παρελθόν, δεν είναι λύση».

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη διαμορφώνεται εδώ και καιρό ένα μπλοκ κυβερνήσεων της ΕΕ που επιχειρούν με τον έναν ή, τον άλλο τρόπο την ουσιαστική ακύρωση των διατάξεων σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση εντός των συνόρων της ΕΕ που προβλέπεται και από τη συνθήκη Σένγκεν (1995) και θιασώτες της κίνησης αυτής είναι φυσικά οι Γερμανοί και Αυστριακοί, με τη Γαλλία να δηλώνει ανεπίσημα ότι μία …παρέκκλιση στην εφαρμογή της σχετικής νομολογίας δεν θα την έβρισκε αντίθετη!

Στη σύνοδο αυτή των υπουργών που οραματίζονται κλείσιμο των συνόρων εκ νέου, δεν υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση! Ισως επειδή ουσιαστικά ήταν μία σύσκεψη για να μας στήσουν στον τοίχο και κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει τα κότσια να υψώσει ανάστημα στην Ευρώπη; Ισως διότι δεν υπήρχε υπουργός μέχρι προχθές (!!!) αφού ο κ.Παπουτσής τα βρόντηξε για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ; Πάντως εκτός από την απουσία εκπροσώπου της Ελλάδος, δεν υπήρξε καν σχόλιο για όσα διαδραματίστηκαν σε αυτή και όσα ειπώθηκαν μετά. Ανύπαρκτη πολιτική και με τη βούλα, δηλαδή!

Τέλος, να σημειωθεί πως για το πρώτο τέταρτο του 2011 η Ιταλία ξεπέρασε την Ελλάδα σε όγκο μετακινούμενων προς την ΕΕ λαθρομεταναστών, αλλά τα πυρά τα δέχεται ο αδύναμος και ως τέτοιον μας μετράνε πια οι …εταίροι μας.


pentapostagma


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο