Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

EUROVISION KAI HELLASVSISION

Την τελευταία πενταετία προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμαι με το θέμα της Eurovision. Έχουμε σταματήσει να συγκεντρωνόμαστε το βράδυ της Εurovision φίλοι στο σπίτι για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί αυτό το "γεγονός". Και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ αν τυχαία δεν παρακολουθούσα τις φετινές υποψηφιότητες της χώρας μας σε αυτή.



Δυστυχώς, αγανακτώ και ντρέπομαι για τον τρόπο που για μια ακόμα φορά η χώρα μου θα "προβληθεί". Για μένα η Ελλάδα μας δεν είναι ούτε ο αγγλικός στίχος, ούτε αυτός ο τρόπος ντυσίματος, ούτε αυτή η συνολική εικόνα που μιμείται τους άλλους λαούς που πολύ λίγα έχουν να επιδείξουν σε όλους τους τομείς σε σύγκριση με την πατρίδα μας. Ένας ξεπεσμός που αντανακλά δυστυχώς την κατάσταση όχι στο οικονομικό μας τομέα αλλά στον πνευματικό και πολιτιστικό τομέα μας.

Πιστεύω ότι τη βραδυά της Eurovision που αρκετά εκατομμύρια κόσμος εξακολουθεί να την παρακολουθεί θα ήταν μια ευκαιρία να διαφημίσουμε τις ομορφιές της χώρας μας και το επίπεδο των πολιτών της.

Θα επιθυμούσα να πηγαίναμε με σκοπό όχι να κερδίσουμε γιατί δεν είμαστε και στη θέση να πραγματοποιήσουμε τόσα έξοδα για να τη φιλοξενήσουμε στη χώρα μας. Να δείχναμε όμως την ελληνική ψυχή. Να διαφημίζαμε και να προσελκύαμε ανθρώπους να έρθουν για τουρισμό φέτος στη χώρα μας που έχει ανάγκη και το παραμικρό έσοδο. Να αναβιώσουμε το παλιό καλό μας εαυτό!

Οραματίζομαι τη σκηνή της Eurovision με μια συμμετοχή με ελληνικό στίχο οπωσδήποτε, με μελωδική μουσική, και αν μπορούσα να επέμβω στην διοργάνωσή της σκηνικής παρουσίας θα τοποθετούσα τις παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές της χώρας μας σε ένα ποτ πουρί που θα υπήρχε η κρητική λεβεντιά, η ηπειρώτικη ψυχή, η "κυματιστή" παρουσία των νησιών μας, η ποντιακή περηφάνεια.

Θα σειόταν η σκηνή και η συνολική εικόνα θα εξαφάνιζε τον στίχο και το τραγούδι, η εντύπωση που θα δημιουργόταν θα εμψύχωνε και μας και θα φύτευε στους θεατές των άλλων χωρών την αξιοπρέπεια και το ήθος του ελληνικού λαού.

Η συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου έφερε την νίκη στη χώρα μας γιατί ακριβώς υπήρχε το ελληνικό στοιχείο. Υπήρχε η λύρα και η απίστευτη φυσικά ερμηνεία και εκτέλεση. Η Σερβία και το Μαυροβούνιο πόσο όμορφη εικόνα περνάνε που κατεβαίνουν με το στίχο στην γλώσσα τους και με τη μουσική τους περνάνε τα βιώματα και τον πολιτισμό της χώρας τους. Τι όμορφη εντύπωση μου έχει δημιουργήσει αυτός ο λαός και μόνο από τη μουσική του, περνάει ένα ήθος και μια περηφάνεια ακατανίκητη.

Αντί για αυτό, βλέπουμε τραγουδίστρια να φοράει μπλουζάκι με λογότυπο την Αθήνα στα αγγλικά, και παρουσία πολύ κατώτερη από αυτό που είμαστε. Μη ξεχνάμε ότι εκπροσωπείται η χώρα μας και ότι είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε σημασία στην λεπτομέρεια και στην αξία μας. Την αξία του λαού μας που καθημερινά υποβαθμίζουν και καταδυναστεύουν οι ίδιοι οι κυβερνόντες μας. Aυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε;

Για το καλό μας και όπως λέει και ένα τραγούδι του Γ. Μηλιώκα ώσπου δεν άντεξε άλλο το μυαλό μου...πήρε ανάποδες στροφές .....

Αν λοιπόν είχα την επιλογή σαν ελληνίδα πολίτης σε ένα τουλάχιστον απλό θέμα όπως αυτό αυτής της διοργάνωσης θα επέλεγα πρώτα να μη συμμετέχει η χώρα μου λόγω της οικονομικής κρίσης (είναι προκλητικό να ακούγεται για οικονομική κρίση και δυσκολία και να χαλάμε χρήματα για τέτοιου είδους διοργανώσεις) και της αθλιότητας στην οποία έχει οδηγήσει πολλές ελληνικές οικογένειες ή αν συμμετείχε να προβαλλόταν το ήθος, οι αρχές, οι αξίες μας και να ήταν μια δωρεάν διαφήμιση και μέσο προσέλκυσης ξένων επισκεπτών τη θερινή περίοδο στη χώρα μας.

Τ.Χ.


Έχω ένα βάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο