Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ – ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Σωκράτη Ξυνίδη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιείται ριζικά η λειτουργία των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προς όφελος των τραστ και των καρτέλ που διακινούν κρέατα, φρούτα και λαχανικά.

Με την Κ.Υ.Α. που σκανδαλωδώς υπεγράφη την Παρασκευή 4 Μαΐου, (αριθμ. πρωτ. Α2-565) δύο ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου και χωρίς να δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, με αρχιτέκτονα τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του ΥΠ.Α.ΑΝ. κ. Στέφανο Κομνηνό, ο οποίος μας έχει απευθύνει επανειλημμένως το ερώτημα για το αν έχουν ρόλο ύπαρξης οι Κεντρικές Αγορές, αγνοήθηκαν όχι μόνο οι ενδιαφερόμενοι φορείς της Αγοράς, αλλά και οι διοικήσεις των δύο Αγορών (Αθήνας -Θεσσαλονίκης), οι οποίοι παρεκάμφθησαν παρά του ότι ήταν επιφορτισμένοι να κάνουν διάλογο με τους εμπόρους και είχαν ήδη φτάσει σε συμφωνία για κοινό κανονισμό λειτουργίας ο οποίος εφαρμόζετο ήδη με τη σύμφωνη γνώμη όλων.


Έτσι, πραξικοπηματικά μπαίνει ταφόπλακα στην υγιή επιχειρηματικότητα μέσα στην Αγορά και προωθούνται άνομα συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών του χώρου εκτός Αγοράς, με τρόπο όχι κοινώς επονείδιστο αλλά και πολιτικώς ανήθικο.

Είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ διότι, χωρίς να περιμένουν τη λαϊκή εντολή και σε μια ρευστή πολιτική κατάσταση, μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση, άσκησαν τη νύχτα της Παρασκευής 4 Μαΐου, υπουργικά καθήκοντα, θυμούμενοι να παράγουν έργο, που εξοντώνει υγιείς και νόμιμους επιχειρηματίες και που όλως τυχαίως, είναι βούτυρο στο ψωμί, των μεγαλοσυμφερόντων και των τραστ που ζητούν με κάθε τρόπο το θάνατο των Κεντρικών Λαχαναγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με όρους δυσβάσταχτους και προϋποθέσεις που αντέχουν μόνο οι πολυεθνικές, επιχειρούν να κάνουν έξωση από την Αγορά σε όλους τους νόμιμους εμπόρους που δραστηριοποιούνται εδώ, δίνοντας τις θέσεις τους σε τραπεζικά ιδρύματα και πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία λυμαίνονται τους αγρότες, τους εμπόρους και τον έλληνα καταναλωτή.

ΔΕΝ θα ανεχθούμε με κανένα τρόπο την εφαρμογή της παράνομης αυτής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, την οποία καταγγέλλουμε ως προκλητικά σκανδαλώδη και την οποία θα προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο.

ΔΕΝ θα ακυρώσουμε τον κοινωνικό διάλογο που έγινε εδώ και πολλούς μήνες με το αρμόδιο Υπουργείο και ΔΕΝ θα ανεχθούμε να παιχθεί ένα τόσο ανέντιμο πολιτικό-οικονομικό παιχνίδι όχι μόνο σε βάρος μας, αλλά και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αφού γνωρίζουμε ότι πίσω απ’ όλα αυτά, βρίσκονται συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι το φιλέτο της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και θα ζητήσουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ελέγξει τη νομιμότητα της όλης υπόθεσης.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο