Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αχ βρε Στρατούλη μου!!!

Αντιδράσεις και έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη στο ΒΗΜΑ FM σχετικά με τα χρήματα των καταθετών στις τράπεζες.
Ο ίδιος το απόγευμα όντας καλεσμένος στο ΣΚΑΙ και το Νίκο Ευαγγελάτο με το σάλο να έχει ήδη δημιουργηθεί και ταυτόχρονα αξιοποιηθεί από το αντι-αντιμνημονιακό μέτωπο,  δεν κατάφερε -άποψή μου- να ξεδιαλύνει την κατάσταση αλλά αντίθετα συντήρησε το τοπίο στην ομίχλη.

του Στρατή Μαζίδη
Ο αναλυτικός απομαγνητοφωνημένος διάλογος όπως τον βρήκαμε στο pathfinder έχει ως εξής:
«Εφ όσον αναδειχθεί αριστερή κυβέρνηση, με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Θα τις δεσμεύσετε;
Σε καμία περίπτωση δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών. Αντίθετα θα τις αξιοποιήσουμε, μαζί με τα χρήματα των τραπεζών για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Μέχρι σήμερα τα χρήματα των τραπεζών και οι καταθέσεις των πολιτών χρησιμοποιούνταν για να αυξήσουν τα κέρδη των μετόχων τους- τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνονται για ρευστότητα στην αγορά, για δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δε4ν στηρίχτηκε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο μέρος του λαού;
Όταν λέμε να αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για τη χρηματοδότηση δημόσιων, κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων για να υπάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα μας.»
Έχω την εντύπωση πως ούτε ο ίδιος κατάφερε να πει αυτό που ήθελε. Και το χειρότερο; Δεν μπόρεσε ούτε να το ερμηνεύσει σε δεύτερο χρόνο διότι το “αξιοποιήσουμε” επιδέχεται -όπως και συνέβη- πολλών ερμηνειών. Ενδεχομένως μπορώ να φανταστώ τι ήθελε να πει, με τη διαφορά πως εγώ είμαι ο Στρατής και όχι ο Στρατούλης.
Μόνο που τώρα οι καταστάσεις έχουν αλλάξει.
> Ο κος Στρατούλης είναι πλέον βουλευτής του δεύτερου κόμματος σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο και όχι κάποιο στέλεχος που ενδεχομένως δεσμεύει μόνο τον εαυτό του.
> Η κατάσταση στη χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η παραμικρή σπίθα, δήλωση κτλ μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες. Άραγε πόσα ακόμη από τα υπολείμματα που απέμειναν στις τράπεζες θα φτερουγίσουν προς σεντούκια, μπαούλια, Λεμεσσό, Φρανκφούρτη και Ζυρίχη;
Εν τέλει, οι πολιτικές και οι κοινωνικές “αγορές” μάλλον δεν υποδέχθηκαν με χαρά το παραπάνω μήνυμα.


Freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο