Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Α. Τσίπρας: Δεν μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση της Αριστεράς

Την κατάθεση της διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.



Μιλώντας στα μέλη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι «δυστυχώς, δεν καταφέραμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς».



Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις επαφές του με τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο τους οποίους κατηγόρησε για προσπάθεια να παίξουν μπλόφες και να στήσουν παγίδες. Κατά τις επαφές του, υποστήριξε «διερευνήσαμε και τη δυνατότητα να μην οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές, αλλά να συμφωνήσουμε σε ένα μίνιμουμ» που αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το «πάγωμα» των νόμων του μνημονίου. «Ο κ. Βενιζέλος υπήρξε κατηγορηματικός. Ή εφαρμογή του μνημονίου ή εκλογές. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», προσέθεσε.

Για τις υπογραφές Βενιζέλου-Σαμαρά

«Δεν ζητήσαμε δηλώσεις μετάνοιας. Ζητήσαμε δηλώσεις ειλικρίνειας», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις επιστολές που αξίωσε από τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ακύρωση των έγγραφων δεσμεύσεών τους προς την Ευρώπη. «Θα έπρεπε να από μόνοι τους να το έχουν κάνει», σημείωσε, λέγοντας ότι όπως στη ζωή «δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο».


Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο