Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αλήθειες και σενάρια πριν την ύστατη προσπάθεια

Με πιθανότερο το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου θα συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.



Το συμβούλιο θα συγκληθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, οπότε θα γίνει η τελευταία προσπάθεια για να βρεθεί λύση στην ακυβερνησία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Τα σενάρια που επεξεργάζονται τα κόμματα τις τελευταίες ώρες είναι τα εξής:



- Η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φώτη Κουβέλη θα υποχωρήσει και τελικά θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ

- Ο κ. Φώτης Κουβέλης θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος να περιέχει μόνο τεχνοκράτες

- Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Αλέξη Τσίπρα συμφωνούν σε μια οικουμενική κυβέρνηση με ιδιαίτερα περιορισμένη χρονική διάρκεια. Αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής να αλλάξει το Μνημόνιο, με περιορισμούς την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ.

- Ένα τέταρτο σενάριο θέλει να ασκείται πίεση στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού ο κ. Καμμένος προηγούμενα δεν δέχτηκε να συναντήσει τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο. Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προβλέπεται ο κ. Παπούλιας να «πετάξει το μπαλάκι» της ακυβερνησίας προς την πλευρά του.

Σε όποιο σενάριο από τα παραπάνω και να πόνταρε κανείς η προκήρυξη των εκλογών θεωρείται η σχεδόν βέβαιη κατάληξη της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, οπότε οι εκλογικές μηχανές όλων των κομμάτων δεν έχουν σβήσει.

Από την πλευρά του ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μετέφερε το απόγευμα της Παρασκευής την εικόνα της οικονομίας όπως ο ίδιος την βλέπει, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δηλαδή οι διεθνείς αγορές πιέζουν προς την εξέυρεση άμεσης λύσης. Επίσης επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συζήτηση για θέματα που άπτονται των συνεδριάσεων του Eurogroup, της Συνόδου Κορυφής, της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, εκτός από εκείνα της οικονομίας, απασχόλησαν επί μακρόν τους δύο άνδρες.


Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο