Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Ιγνάτιος


Εφυγε από τη ζωή στα 92 του χρόνια ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος. Ο μακαριστός Πατριάρχης νοσηλευόταν από την Τρίτη το μεσημέρι σε νοσοκομείο του Λιβάνου, έπειτα από ατύχημα κατά το οποίο χτύπησε σοβαρά.
Είχε εισαχθεί σε κωματώδη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και υπέκυψε.
Η είδηση της απώλειάς του έχει προκαλέσει συγκίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων ορθοδόξων χριστιανών αραβικής καταγωγής – δεν είναι τυχαίο ότι ο Αντιοχείας έφερε το προσωνύμιο του Πατριάρχη των Αράβων.

Θλίψη επικρατεί και σε όλους τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς επρόκειτο για έναν από τους σπουδαιότερους ιστορικά πατριάρχες, αλλά και έναν σημαντικό διανοούμενο.
Η απώλειά του προκαλεί, ταυτόχρονα, έντονο προβληματισμό για τις τύχες του Πατριαρχείου, αλλά γενικότερα για τις εξελίξεις στην περιοχή, καθώς φεύγει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως επισημαίνουν στελέχη του Πατριαρχείου από τη Δαμασκό, η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Λίβανο και όχι στη Δαμασκό της Συρίας, την έδρα δηλαδή του Πατριαρχείου και οι ίδιοι δύσκολα θα μετακινηθούν εκτός Συρίας, καθώς όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί εξαιτίας των γεγονότων.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο