Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πως θα γίνεται πλέον η μεταγραφή φοιτητών


Την επαναφορά του μέτρου των μεταγραφών στα ανώτατα ιδρύματα δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας. Με τροπολογία που θα προστεθεί στο νομοσχέδιο για το ίδρυμα νεολαίας αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να οριστικοποιηθούν οι σχετικές ρυθμίσεις για το ευεργετικό μέτρο, το οποίο θα αφορά ορισμένες μόνο κατηγορίες φοιτητών και σπουδαστών.

Σκοπός του υπουργείου Παιδείας είναι να ανακουφίσει οικονομικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο τις οικογένειες φοιτητών και σπουδαστών που αναγκάζονται να μετακινηθούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους για να σπουδάσουν.
Το υπουργείο προσανατολίζεται στην επιβολή συγκεκριμένων και αυστηρών εισοδηματικών, κοινωνικών και αριθμητικών κριτηρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες:
• Στα οικονομικά κριτήρια για τις μετεγγραφές θα ισχύσει αυστηρό εισοδηματικό πλαφόν που, όπως φαίνεται, θα κυμανθεί στα 7.000 ευρώ κατά κεφαλήν.
• Επίσης θα υπάρξει μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων με τα οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές φοιτητών με την προτεραιότητα να δίνεται κατά σειρά σε παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
• Επιπλέον αναμένεται να θεσπιστεί και αριθμητικό όριο για τις μετεγγραφές, προκειμένου αυτές να μην υπερβαίνουν το όριο του 10% με 15% του αριθμού των φοιτητών, έτσι ώστε να μην επέλθει και ανισορροπία στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
• Τέλος, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφών και σε φοιτητές πέραν του πρώτου έτους.
Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.
real.gr
αἰέν ἀριστεύειν

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο