Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Όλι Ρεν: «Η ευρωζώνη πέρασε το σημείο καμπής της κρίσης»


Ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν στην εφημερίδα Financial Times Deutschland εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη πέρασε το σημείο καμπής και οδεύει από τη διαχείριση της κρίσης προς την εφαρμογή πολιτικών με στόχο την εισαγωγή διαρθρωτική μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
«Το τελευταίο σημείο κορύφωσης της κρίσης ήταν τον Ιούνιο, στο χρονικό σημείο των εκλογών στην Ελλάδα. Τώρα έχουμε την αντίστροφη τάση» είπε.

Ο Ολι Ρεν αναφέρθηκε στις πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόσθηκαν από κυβερνήσεις χωρών της ευρωζώνης και συνέβαλαν στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων εντός της νομισματικής ένωσης και επεσήμανε ότι το καλοκαίρι οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταθεροποίησαν την κατάσταση.
Ο ευρωπαίος επίτροπος εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα σε επίπεδο Ευρωζώνης θα ανέλθει σε 3% του ΑΕΠ το 2012 και σε 2,5% το επόμενο έτος.
«Πολλά από αυτά που κάνουμε τώρα, όπως η καταβολή πιστώσεων στην Ισπανία και την Ελλάδα, είχαν ήδη αρχίσει από το καλοκαίρι» λέει.
Ο Ολι Ρεν θεωρεί ότι είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές ελαφρές καθυστερήσεις στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, εάν μία χώρα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της μετά την εισαγωγή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ επαινεί τη Γαλλία για τον στόχο της επαναφοράς του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013.
«Η διαρθρωτική προσέγγιση συμπίπτει με τις συστάσεις μας» λέει, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες μπορεί να επιδείξουν ευελιξία αν η Γαλλία δεν επιτύχει τον στόχο του 3%, υπό την προϋπόθεση της μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο