Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Άτυχος Panathinaikos, με μοιραίο τον Τοτσέ


O Panathinaikos του Xουάν Ρότσα διεκδίκησε την πρόκριση στο Λονδίνο, ωστόσο «πλήρωσε» την ατυχία του, κάποια λάθη αλλά και την αστοχία του Τοτσέ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με σκορ 3-1 από την Τότεναμ και να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ανάλυση του αγώνα:
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επέλεξε για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και με τους Σο-Βιτόλο να αποτελούν το δίδυμο στα αμυντικά χαφ. Η συγκεκριμένη επιλογή του Αργεντινού προπονητή μάλιστα, είχε σαν αποτέλεσμα οι πράσινοι να είναι πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κλείσει σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη. Η Τότεναμ μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Παναθηναϊκό, με τον Τοτσέ όμως να μην τελειώνει καλά τη φάση αν και ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, ύστερα από ιδανική εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη.
Στο 29′ η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε ουσιαστικά για πρώτη φορά (η φάση ξεκίνησε από αβίαστο λάθος του Τοτσέ στη μεσαία γραμμή) και η Τότεναμ άνοιξε το σκορ στην παρθενική της ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Ντέμπσεϊ τροφοδότησε με μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος ξέφυγε από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και ευστόχησε το τετ α τετ με τον Καρνέζη, διαμορφώνοντας το 1-0 υπέρ της αγγλικής ομάδας.
Ο Παναθηναϊκός μετά το τέρμα που δέχθηκε προσπάθησε να αντιδράσει και να πιέσει τους γηπεδούχους στο 15λεπτο που απέμενε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Τότεναμ.
Στην επανάληψη η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 49′ είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, αφού ο Ντεφόε με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ορέστη Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός αφού γλίτωσε το γκολ, πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε και στο 54′ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Σπυρόπουλος έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο Ζέκα με άψογη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Φρίντελ για το 1-1.
Μετά την ισοφάριση ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την Τότεναμ και μάλιστα για ένα 20λεπτο περίπου έπαιζε στο μισό γήπεδο την αγγλική ομάδα, δείχνοντας και στην πράξη τη βελτίωση που υπάρχει στην ομάδα που στους προηγούμενους εκτός έδρας αγώνες της στο Γιουρόπα Λιγκ, είχε ηττηθεί με κάτω τα χέρια από τη Μάριμπορ και τη Λάτσιο. Μάλιστα, οι πράσινοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία για να εξασφαλίσουν σκορ πρόκρισης στο 70ο λεπτό, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τοτσέ έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Τότεναμ, αλλά ο Ισπανός επιθετικός έστειλε με προβολή τη μπάλα μόλις άουτ.
Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το 1-2 στο 70′ και 5 λεπτά αργότερα, στάθηκαν για άλλη μια φορά άτυχοι. Η Τότεναμ σκόραρε για δεύτερη φορά στην τρίτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, αφού ο Ντέμπσεϊ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού χτύπησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη(!) του Ορέστη Καρνέζη
Κάπου εκεί εξανεμίστηκαν ουσιαστικά οι όποιες πιθανότητες πρόκρισης της ελληνικής ομάδας στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και η Τότεναμ στο 83′ διεύρυνε το προβάδισμά της με σκόρερ τον Ντεφόε. Το (άδικο) τελικό 3-1 είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, με τους ποδοσφαιριστές του Ρότσα να στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (9/12) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, για τη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
*Εντυπωσιακοί ήταν οι περίπου 2.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στις εξέδρες του Γουάιτ Χαρτ Λέιν και δε σταμάτησαν να τραγουδούν για την ομάδα τους, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μετά τη λήξη του αγώνα μάλιστα, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν από τους παίκτες του τριφυλλιού.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τότεναμ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Φρίντελ, Ντέμπσει, Βερτόνχεν, Λένον (87′ Λίβερμορ), Αντεμπαγιόρ, Νόουτον, Ντεφόε, Γουόκερ, Σάντρο, Κολκερ, Κάρολ.
Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο (60′ Χριστοδουλόπουλος), Ζέκα, Μαυρίας (84′ Φορναρόλι), Σισοκό, Τοτσέ (75′ Πετρόπουλος).


Sportculture.gr



Σχετικά άρθρα




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο