Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εθνικός πλούτος και…ντροπή


ΓΙΟΡΤΑΖΕ η ενορία (Αγ. Νικολάου) κι είχαν στρώσει τα «σιργκιά». Τραπεζάκια με τα μπιχλιμπίδια της φτήνιας και αμέτρητα, όσο και οι πάγκοι στη σειρά. Με το ίδιο «προϊόν», δίπλα-δίπλα, καταπώς συνηθίζεται στην ελληνική αγορά. Σχεδόν όλοι τους ημεδαποί και από όρθρου βαθέως, κουβαλώντας την ανεργία και την αγωνία τους για μεροκάματο. Χειμώνας, βροχή χθες και σήμερα το κρύο να περονιάζει πρόσωπα. Με μια μάνα με το μωρό της να τουρτουρίζει δίπλα στον «επιχειρηματία» των δυο ημερών. Με το νοικιασμένο πάγκο μη πέσει έξω η Δήμος (Θεσσαλονίκης), εκείνος που κάτω απ’ τη μύτη του φαγώθηκαν 50 εκ. από κομπιναδόρους.

ΑΚΟΥΜΕ τις ειδήσεις και κάποιες μας συγκλονίζουν. Για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε υποθαλάσσιες εκτάσεις μας, που θα σβήσουν χρέη μετατρέποντας την Ελλάδα σε πετρελαϊκό Ελντοράντο. Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι απορίες και ξεπετάγονται ερωτήσεις. Για το «ενεργειακό» μας μέλλον σε σχέση με το τραγικό μας παρόν, αλλά και για το «ένοχο» παρελθόν μας. Ως κοινωνίας που πίεζε για μισθούς και επιδόματα μονομερώς και επίμονα. Χωρίς να δίνει δεκάρα για τα μείζονα, «εγκύκλια» και εθνικά, αφημένες χέρια πολιτικών που ξενυχτούσαν με την αγωνία της επανεκλογής τους και μόνο. Με κυβερνήσεις εξαρτημένες και «ιδεολογίες» παραδομένες.
ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ πως οι έρευνες «κρατήθηκαν» απ’ το 1995 και πάει το μυαλό μας στην Κυβέρνηση Σημίτη. Με τα «ιδανικά», τον εκσυγχρονισμό και τους ανθρώπους της. Με «στελέχη» στη φυλακή και τον αρχηγό της σιωπώντα και απέχοντα. Όπως και οι κατοπινοί του, που θα «επανίδρυαν το Κράτος». Δεν μπορεί να μην άκουσε τον καθηγητή Φώσκολο ο κ. Σημίτης. Το’ πε σαφώς ο άνθρωπος και το περιμέναμε. Κάποιες (ελάχιστες) οικογένειες ισχυρών ημεδαπών «πατριωτών» θυσίασαν τα εθνικά μας συμφέροντα για το μονοπώλιο και τα κέρδη τους, μπλοκάροντας τις έρευνες και αποδιώχνοντας τη σκέψη μας απ’ την εκμετάλλευση του εθνικού, φυσικού μας πλούτου.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν βγαίνει στο «γυαλί» ο κ. Σημίτης. Ούτε ο κ. Κ. Καραμανλής, που «έθαψαν» την υπόθεση σμιλεύοντας την εθνική μας φτώχια, που τη βλέπεις στα «σιργκιά» των αγωνιώντων για μεροκάματο και των…ερευνητών στα σκουπίδια (για τροφή). Εμείς παραμένουμε ανενημέρωτοι και οι τ. πρωθυπουργοί μας στην αφάνεια και τη σιωπή.
ΠΡΙΝ, λοιπόν, εισβάλει ο «εχθρός» και επιπέσουν τα κοράκια της αλλοδαπής, να σπεύσουν οι δικοί μας. Πολιτικοί και υπουργοί, λαός και τεχνοκράτες. Αντί της ακατάσχετης φλυαρίας στα κανάλια να…περιζώσουμε την Ελλάδα προστατευτικά, πριν μας ζώσουν φίδια.


αἰέν ἀριστεύειν


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο