Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Έπεσαν οι υπογραφές για τα οικόπεδα 10 και 11 - Η Τotal τρυπάει κατευθείαν για πετρέλαιο


Υπογράφηκαν μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου και της γαλλικής εταιρείας Total δύο συμβόλαια αναλογικού καταμερισμού για τη χορήγηση άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 10 και 11 εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Η υπογραφή των συμβολαίων έγινε στο Υπουργείο Εμπορίου και σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης ανέφερε ότι «με τη σημερινή μας πράξη ολοκληρώνουμε έναν από τους πιο κρίσιμους στόχους που έθεσε η Κυβέρνηση στην ενεργειακή της πολιτική, αυτόν της επιτυχούς διεξαγωγής του β’ γύρου αδειοδότησης».

Από την πλευρά του ο Αρνό Μπροϊάκ, Πρόεδρος της Total Μέσης Ανατολής για θέματα εξερεύνησης και παραγωγής, ανέφερε ότι η Total θα προχωρήσει με δισδιάστατες σεισμογραφικές μελέτες για το θαλάσσιο οικόπεδο 10 και σε τρισδιάστατες μελέτες για το οικόπεδο 11.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Total σκοπεύει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις τόσο για πετρέλαιο όσο και για φυσικό αέριο, προσθέτοντας όμως ότι είναι πολύ πρόωρο να λεχθεί ποιό από τα δύο θα έχει προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το bonus υπογραφής ανέρχεται σε 24 εκ ευρώ.


NewsIt 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο